Cardiovascular Protection

Cardiovacular Protection

17 összetevő: Omega 3 + Kurkuma + Galagonya + Articsóka + 5 féle probiotikum + Inulin

OGYÉI szám: 23955/2020
Gyártó: N.I.C.S. Zrt

35 200 HUF

176 Ft/kapszula

200 darab kapszula
A szállítás GLS futárszolgálattal történik 1 termék esetén 1.500 forint, 2 terméktől ingyenes.

Mások ezeket vásárolták még:

Kerti katicavirág kivonat
A kerti katicavirág a boglárkafélék családjának katicavirág nemzetségébe tartozik. Termőhelye Nyugat-Ázsia és Észak-Afrika, de Közép-Európában is előfordul. Ez egy régóta ismert kultúrnövény, amelynek magjait már az ókorban is fűszerként használták. Az olaj, amelynek hatóanyaga linolsav és olajsav gliceridjeiből és illóolajból áll, gazdag kétszeresen telítetlen zsírsavakban. Ezt a növényt évszázadokon át használták Ázsiában, a Közel-Keleten és Afrikában.

Tyúkhúr kivonat
A tyúkhúr egy apró, kerek levelű gyomnövény, amely elterül a talajon. Az egész növény használható konyhai célokra, akár nyersen salátának, főzelékként, vagy levesben is fogyasztható, íze kissé kesernyés. Jelentős előnye, hogy egy évben több generációja is kifejlődik, így még a tél elején is könnyen találhatunk friss és fiatal példányokat.

Orvosi veronika kivonat
Az ókori rómaiak meghódították a germánok lakta területeket, ott megismerték az orvosi veronika nevű gyógynövényt, amelyet a helyi lakosság nagyra értékelt. Ez a növény híres arról, hogy „minden bajra jó orvosság” és még ma is „a világ gyógyszere” néven ismert. A növénynek több elnevezése is van, például dicsőfű, sarlófű vagy erdei zsálya. A veronika a száraz, mészmentes talajt kedveli, májustól augusztusig virágzik. Az emberek a virágzatát gyűjtik. A leghatékonyabb példányok az erdőszéleken és tölgyek alatt nőnek.

Articsóka kivonat, ebből cinarin
Az articsóka egy fészkes virágzatú zöldség- és gyógynövény, amely Észak-Afrikában őshonos. Az ókori görögök óta népszerű zöldségfajta. Európában főleg a Földközi-tenger térségében, különösen Spanyolországban termesztik, de az északi területeken is fogyasztják konzervált formában. Magyarországon hosszú ideig dísznövényként tartották számon. Az articsóka egy magas termetű, évelő növény.
Az articsóka beltartalmi anyagai közé tartozik a cinarin, alkaloidok, flavonoidok (szkolimozid), inulin, aromaanyagok és keserűanyagok.

Galagonya kivonat
Az antik világban már ismert és a „szív megmentőjének” nevezett galagonya egy szúrós ágú, hosszú életű cserje, amely a rózsafélék családjába tartozik. Néhány faja őshonos a Kárpát-medencében. A népi gyógyászat évszázadok óta használja, jótékony hatásait a 19-20. században tudományosan is igazolták. A galagonya leveléből, virágából vagy terméséből készült tea tartalmaz flavonoidokat (vitexint, hiperozidot, rutint), aminosavakat (feniletilamint, tiramint), proantocianidokat és triterpéneket.

Fokhagyma kivonat, ebből allicin
Az egész világon nagyra értékelik a fokhagymát, amely elő- és Dél-Ázsiában őshonos. A növény különleges ízjavító hatása mellett varázserőt tulajdonítottak neki az ókori népek, Egyiptomban szent növényként tisztelték. A középkorban gyógyító és tisztító erőt is tulajdonítottak neki, gerezdjét amulettként hordták a nyakukban. Az antibakteriális és gombaellenes hatását már 1858-ban leírta Louis Pasteur. Az antibakteriális hatóanyag vegyületei, az alliin és az abból kialakuló allicin Svájcban kerültek izolálásra 1920-ban. A fokhagyma további fontos összetevői közé tartozik a szénhidrát, a fehérje, az ásványi anyagok és több vitamin (A-, B-, C- és E-vitamin), amelyek antioxidáns hatást fejtenek ki. Az allicin a fokhagyma szerves kénvegyülete, amely a növény kártevők elleni védelmében fontos szerepet játszik.

Görögszéna kivonat, ebből szaponin
A Görögszéna növény a Földközi-tenger környékén és Nyugat-Ázsiában őshonos. Már az ókori időkben termesztették, különösen Indiában és Marokkóban, ami miatt elterjedt sok helyen. A növény különleges hatását elsősorban a szteroid jellegű szaponinoknak köszönheti, mint például a dioszgenin, yamogenin, tigogenin és neotigogenin, valamint a nyálkás rostoknak. Az indiai, egyiptomi, görög és kínai népi és tudományos körökben is kiemelt figyelmet kap, ezekben az országokban széles körben fogyasztják.

Omega-3
Az Omega-3 zsírsavak mindig is megtalálhatóak voltak az emberi táplálkozásban, azonban csak az utóbbi évtizedekben fedezték fel szervezetünkben betöltött szerepüket. Az Omega-3 az esszenciális zsírsavak két legfontosabb csoportjának egyike, amelyet a szervezetünk nem tud előállítani, így a táplálkozáson keresztül kell pótolnunk.

Japánakác kivonat, ebből rutin
A kiváló gyógyászati ​​tulajdonságokkal rendelkező japánakác (Sophora japonica) régóta ismert és használt gyógynövény az ázsiai népi gyógyászatban, valamint a modern fitoterápia számára is értékes. A növény minden részét, beleértve a virágát, a rügyét, a levelét, a kérgét és a magját is alkalmazzák a hagyományos gyógyászatban. A japánakác tartalmaz flavonoidokat, izoflavonoidokat, terpenoidokat és alkaloidokat. Különösen értékes hatóanyaga a rutin, a kempferol, a kvercetin és az apigenin. A virágban és a rügyben leginkább a flavonoidok halmozódnak fel, míg a termésben és a magokban az izoflavonoidok. A rutint a japánakác bimbójából lehet kivonni. A növény virága és rügye mind az Európai, mind pedig a Kínai Gyógyszerkönyvben szerepel.

Természetben előfordulva a kurkuma
Az aromás gyöktörzsű, nagy levelű évelő növényt elősorban Indiában és Indonéziában termesztik. A növény gyökere csöves, belső része pedig narancssárga és pépes. A kurkumát a mérsékelt égöv alatt nem lehet kertben termeszteni. Az 1870-es években vegyészek fedezték fel, hogy a kurkumagyökér narancssárga színe vörösre változik lúgos vegyületek hatására. Ennek eredményeként kifejlesztették a „kurkumapapírt”, amelyet a XIX. század végén széles körben használtak a kémiai laboratóriumokban a lúgos kémhatás ellenőrzésére. Később a lakmuszpapír vette át a szerepét.

A kurkuma viszonylag újkeletű az európai és az amerikai konyhakultúrában, de gazdag múltra tekint vissza hazájában, Indiában, ahol évezredek óta ismert és fogyasztott. A kurkuma megjelenése nemcsak a konyhaművészetet, de a növényi gyógyászatot is gazdagítja. Az indiai hagyományos ajurvédikus orvoslásban a kurkuma előkelő helyet foglal el. A jómód jelképe, úgy gondolják, a teljes testet megtisztítja. A hagyományos kínai orvosok is alkalmazzák a kurkumát. Indiában évezredeken át tisztelték kedvező hatásai miatt, így nem meglepő, hogy a legtöbb kutatást is ott végezték, felderítve a növény fő hatóanyagát, a kurkumint. A kurkuma kellemes ízű és illatú, de nagy mennyiségben kesernyés az íze.

A természetben előfordulva a csipkebogyó
A csipkerózsa régóta a virágok királynője, de gyógynövényként csak akkor válik izgalmassá, amikor a szép szirmok lehullanak és a kisebb cseresznye méretű csipkebogyó beérik. A csipkebogyók élénkpiros színűek és rugalmasak, amikor már érettnek számítanak, az első fagyok előtt gyűjtik őket. Az aszkorbinsav a csipkebogyó egyik legfontosabb hatóanyaga. Az értékes összetevői és kellemes íze miatt a csipkebogyó széles körben felhasználható élelmiszer- és gyógynövényként egyaránt. A tea vagy lekvár formájában fogyasztva is előnyös, élettani hatásai érvényesülnek. Emellett ideális étrend-kiegészítő is lehet.

A Medium-term Product termék kiemelkedően magas csíraszámban ötféle élőflórát tartalmaz, valamint Inulint, amely növeli a hatékonyságot.

Inulin és élőflóra
Az élőflóra egy olyan hasznos mikroorganizmusokból álló csoport, melyek képesek túlélni a tápcsatorna savas környezetet és hozzájárulnak a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartásához. A termékek kiemelkedő csíraszámban tartalmaznak élőflórát, amelyek szaporodását az Inulin segíti elő.

A probiotikum, más néven élőflóra, egy görög eredetű kifejezés, azt jelenti: az életért. R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelős organizmusok és anyagok meghatározására. A probiotikumok emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsavnak, az epének, a nyálnak, a hasnyálmirigynek és a bélnedveknek. Az élelmiszerek szavatossági ideje és a technológiai folyamatok során is megőrzik ellenálló képességüket. Emellett a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, antimikrobiális hatást gyakorolni a potenciális kórokozók ellen, ezáltal csökkenti a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártyán. A probiotikumok legnagyobb része tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok, a legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége Lactobacillus, kisebb része pedig a Streptococcus.

Azokat a természetes tápanyagokat nevezzük prebiotikumoknak, amelyek kizárólagosan a probiotikumok táplálékai, így segítik azok szaporodását és elterjedését. Az emésztőenzimek nem bontják le őket a szájban és a gyomor-bélcsatornában, ezért érintetlenül eljutnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de oldhatók vízben, ezért ezek a legkiemelkedőbbek a diétás rostok között. Mivel a vastagbélben kevés a felszívódó táplálék, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget teremtenek a humánbarát bélbaktériumok szaporodására.

Természetes formájukban sok élelmiszerben megtalálhatóak, például csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes kiőrlésű gabonafélék, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok nagy része.

Az Inulin a prebiotikumok egyik típusa, ami szintén diétás rost, feladata a probiotikumok szaporodásának fokozása, túlsúlyba kerülése.

A prebiotikumok fontos szerepet játszanak az emésztésben és a bélflóra egyensúlyának fenntartásában. Az emberi szervezet legnagyobb felszínű szervrendszere a bélrendszerünk, ami mintegy 7-9 méter hosszúságú. Ezáltal a külvilággal is kapcsolatban áll, így különösen fontos, hogy védjük a kórokozók és toxikus anyagok támadásaitól. A bélrendszerünkben hozzávetőleg 200-400 baktériumtörzs található normál körülmények között. Az anyaméhben a jótékony baktériumok 95-98%-os túlsúlyban vannak. Az egészséges bélflóra védelmet nyújt a különböző kórokozókkal szemben, biztosítja a bélnyálkahártya integritását és elősegíti az élelmiszerekben található tápanyagok felszívódását. A baktériumok számos fontos vitamin előállításáért is felelősek. Ha az emésztőrendszer védekező mechanizmusai gyengülnek, az zavart okozhat a felszívódási folyamatokban és egyéb problémákhoz vezethet. Ahhoz, hogy a probiotikumok hatékonyak legyenek, nagy számban kell jelen lenniük a bélrendszerünkben, ez a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

A c.f.u. rövidítés azt jelenti, hogy „kolónia-képző egység milliliterenként”, ami az életképes mikroorganizmusok számát jelzi (csíraszám). A baktériumok mennyiségét általában ilyen egységben adják meg a készítményekben. A megfelelő dózisnak legalább 109 c.f.u.-t kell tartalmaznia. Az Inulin mennyiségét mg-ban határozzák meg.

Milyen jellemzői vannak a hatékony élőflórás készítménynek?

  • A prebiotikumok, mint az Inulin vagy frukto-oligoszacharidák elősegítik a probiotikumok szaporodását, ezért érdemes olyan készítményt választani, amely tartalmaz ilyen hatóanyagot.
  • Ellenállnak a gyomorsav, az epe és az emésztőenzimek hatásainak, így élve jutnak el a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Fontos kritérium, hogy a baktériumok megőrizzék életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
  • Legalább 5-6 baktériumtörzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kell pótolni.
  • Megőrzik ellenálló képességüket a szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során.
  • Szakemberek javaslata szerint minimum 108vagy 109 telepképző egységet tartalmaznak.

Érték és Minőség Nagydíj
Az Érték és Minőség Nagydíj elismeri az áruk, szolgáltatások és gazdasági szervezetek minőség iránti elkötelezettségét, és az egyetemlegesen kiváló minőségű termékek előállításának fontosságát.

Good Manufacturing Practice
Az N.I.C.S. termékek gyártását biztosító üzem 2022-ben már a 10. alkalommal kapta meg a GMP (Good Manufacturing Practice), azaz a „jó gyártási gyakorlat” szerinti minősítést.

Dun and Bradstreet cégminősítő
A Natural Immune Control System Zrt. 2022-ben már az 5. alkalommal érte el az AA (dupla A) minősítést, elnyerve ezáltal ennek a tanúsítványnak a gold, vagyis arany fokozatát.