Relax

Relax

17 összetevő: 10 féle gyógynövény kivonat + 6 féle probiotikum + Inulin

OGYÉI szám: 25562/2021
Gyártó: N.I.C.S. Zrt

38 300 HUF

192 Ft/kapszula

200 darab kapszula
A szállítás GLS futárszolgálattal történik 1 termék esetén 1.500 forint, 2 terméktől ingyenes.

Mások ezeket vásárolták még:

L-triptofán, barna rizscsíra-kivonat, komló kivonat, macskagyökér kivonat, citromfű, L-teanin, aranygyökér kivonat, őszi margitvirág kivonat , álombogyó kivonat és répa kivonat, ebből béta-karotin.

L-triptofán
Az L-triptofán az alapvető fehérjealkotó aminosavak egyike, melyből a szervezet a szerotonin és a melatonin előanyagát állítja elő. Az L-triptofán egy esszenciális aminosav, amelyet a szervezetünk nem képes előállítani, így csak táplálékkal tudjuk bevinni. Ezt az aminosavat fehérjében gazdag ételekben találjuk, mint például a csokoládé, zabpehely, szárított datolya, tej, joghurt, túró, vörös húsok, tojás, halak, baromfi, szezámmag, csicseriborsó, napraforgómag, földimogyoró és tökmag.

Barna rizscsíra-kivonat
A barna rizscsíra-kivonat természetes forrása a GABA-nak, magyarul gamma-amino-vajsav. Ez az aminosav serkenti az agy dopamin-termelését és a központi idegrendszer egyik leggyakoribb gátló neurotranszmittere, azaz ingerület-átvivő anyaga. A GABA hatása a központi idegrendszeren keresztül érvényesül. Az alvászavarok és az állandó fáradtságérzet gyakori oka lehet a szervezet alacsony GABA-szintje.

Komló kivonat
Plinius, a római író, a I. században a komlót, mint népszerű kerti növényt és zöldséget mutatta be, amelynek zsenge hajtásait tavasszal a piacokon árulták és hasonlóan ették, mint a spárgát. A komló Angliában őshonos, felhasználása sokrétű, teát készítenek belőle, zsenge szárát zöldségként fogyasztják, leveleit pedig levesbe teszik. Az érett termésfüzéreivel ízesítik, tisztítják és konzerválják a sört, illóolaját felhasználják parfümök és testápolók készítésére is.

Macskagyökér kivonat
A növény eredeti neve nem Valeriana volt, ezt csak a X. században kapta meg, a latin „valere” szóból, ami azt jelenti „erős”. Az ókori időkben a macskagyökérfüvet Galenus, a görög származású római orvos és filozófus, valamint Dioszkoridész, a görög katonaorvos is használta. Amikor a növény megkapta a Valeriana nevet, már régóta népszerű volt a korai európai gyógynövény-gyógyászatban.

Citromfű kivonat
Az orvosi citromfű 2014-ben az Év Gyógynövénye lett a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) Gyógynövény Szakosztályának választása alapján. A citromfű eredetileg a Közel-Keletről származik, de Magyarországon is termesztik. A citromfű az egyik legősibb gyógynövények egyike, nevét a friss citromra emlékeztető illatáról kapta. Vadon csak ritkán fordul elő, de kertekben gyakori. Népgyógyászatban évszázadok óta használják. A citromfű hozzájárul az optimális relaxációhoz és teaként is fogyasztják.

L-teanin
Az L-teanin egy természetes vegyület, amely szinte kizárólag a teákban található, akár zöld, fekete vagy fehér tea. Ez az aminosavak közé tartozó vegyület hozzájárulhat a GABA és dopamin szintjének növeléséhez az agy bizonyos területein. A tealevelek jelentős mennyiségben tartalmazzák az L-teanint. Az első, aki azonosította ezt a vegyületet 1949-ben, Yajiro Sakato japán tudós volt, aki zöld tea levelekben találta meg. Az L-teanin egyedülálló „umami” ízt kölcsönöz a zöld teának. Az umami egy japán kifejezés, amely egy sós-pikáns ízt jelent.

Aranygyökér kivonat
A Rhodiola rosea gyökere (más néven rózsagyökér, aranygyökér vagy goldenseal) eredetileg a Távol-Keleten, Kínában és Szibériában őshonos. Azonban Európában is megtalálható, például a vikingek és a görög orvosok is használták. Az aranygyökér segít a szervezetnek alkalmazkodni az érzelmi stresszhez és a fizikai erőfeszítésekhez, valamint stimulálja az idegrendszert.

Őszi margitvirág kivonat
Az őszi margitvirág már kétezer évvel ezelőtt is ismert volt a görög orvosok számára, majd az angol gyógynövényszakértők is használták az 1600-as évektől kezdve. Az őszi margitvirág a fészkes virágzatúak családjába tartozik és számos dísznövényfajtája ismert. Eredetileg a Balkán-félszigetről származik, de évszázadok óta egész Európában termesztik. Gazdag szeszkviterpén-laktonokban, főként partenolidban. Illóolajában megtalálhatók a kámfor, a bornil-acetát és a pinén összetevők is. Az őszi margitvirág segít a pihenésben és nyugalmat biztosít.

Álombogyó kivonat
Az álombogyó, más néven Ashwagandha vagy Withania somnifera, az ayurvéda, siddha és kínai gyógyászat egyik legismertebb és leggyakrabban használt gyógynövénye. Ez a burgonyafélék családjába tartozó gyógynövény Délkelet-Ázsiából származik, elsősorban Indiában őshonos. Az álombogyónak számos neve van, például indiai ginzeng, téli cseresznye. Ez a gyógynövény hozzájárul a relaxációhoz, az érzelmi egyensúlyhoz és az általános jólléthez.

Répa kivonat, ebből béta-karotin
A béta-karotin egy növényi kivonat, amely sok zöldségben és gyümölcsben megtalálható, leginkább a sárgarépában fordul elő nagy mennyiségben, jellegzetes narancssárga színt kölcsönöz a növénynek. Ez az anyag az A-vitamin elővitaminja, olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek alapvetően alacsony vitamin-aktivitásúak, de a szervezetbe kerülve az anyagcsere folyamatai hatására A-vitaminná alakulnak át. Emellett nagyon magas az antioxidáns tartalma.

A Medium-term Product termék kiemelkedően magas csíraszámban hatféle élőflórát tartalmaz, valamint Inulint, amely növeli a hatékonyságot.

Inulin és élőflóra

Az élőflóra egy olyan hasznos mikroorganizmusokból álló csoport, melyek képesek túlélni a tápcsatorna savas környezetet és hozzájárulnak a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartásához. A termékek kiemelkedő csíraszámban tartalmaznak élőflórát, amelyek szaporodását az Inulin segíti elő.

A probiotikum, más néven élőflóra, egy görög eredetű kifejezés, azt jelenti: az életért. R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelős organizmusok és anyagok meghatározására. A probiotikumok emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsavnak, az epének, a nyálnak, a hasnyálmirigynek és a bélnedveknek. Az élelmiszerek szavatossági ideje és a technológiai folyamatok során is megőrzik ellenálló képességüket. Emellett a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, antimikrobiális hatást gyakorolni a potenciális kórokozók ellen, ezáltal csökkenti a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártyán. A probiotikumok legnagyobb része tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok, a legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége Lactobacillus, kisebb része pedig a Streptococcus.

Azokat a természetes tápanyagokat nevezzük prebiotikumoknak, amelyek kizárólagosan a probiotikumok táplálékai, így segítik azok szaporodását és elterjedését. Az emésztőenzimek nem bontják le őket a szájban és a gyomor-bélcsatornában, ezért érintetlenül eljutnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de oldhatók vízben, ezért ezek a legkiemelkedőbbek a diétás rostok között. Mivel a vastagbélben kevés a felszívódó táplálék, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget teremtenek a humánbarát bélbaktériumok szaporodására.

Természetes formájukban sok élelmiszerben megtalálhatóak, például csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes kiőrlésű gabonafélék, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok nagy része.

Az Inulin a prebiotikumok egyik típusa, ami szintén diétás rost, feladata a probiotikumok szaporodásának fokozása, túlsúlyba kerülése.

A prebiotikumok fontos szerepet játszanak az emésztésben és a bélflóra egyensúlyának fenntartásában. Az emberi szervezet legnagyobb felszínű szervrendszere a bélrendszerünk, ami mintegy 7-9 méter hosszúságú. Ezáltal a külvilággal is kapcsolatban áll, így különösen fontos, hogy védjük a kórokozók és toxikus anyagok támadásaitól. A bélrendszerünkben hozzávetőleg 200-400 baktériumtörzs található normál körülmények között. Az anyaméhben a jótékony baktériumok 95-98%-os túlsúlyban vannak. Az egészséges bélflóra védelmet nyújt a különböző kórokozókkal szemben, biztosítja a bélnyálkahártya integritását és elősegíti az élelmiszerekben található tápanyagok felszívódását. A baktériumok számos fontos vitamin előállításáért is felelősek. Ha az emésztőrendszer védekező mechanizmusai gyengülnek, az zavart okozhat a felszívódási folyamatokban és egyéb problémákhoz vezethet. Ahhoz, hogy a probiotikumok hatékonyak legyenek, nagy számban kell jelen lenniük a bélrendszerünkben, ez a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

A c.f.u. rövidítés azt jelenti, hogy „kolónia-képző egység milliliterenként”, ami az életképes mikroorganizmusok számát jelzi (csíraszám). A baktériumok mennyiségét általában ilyen egységben adják meg a készítményekben. A megfelelő dózisnak legalább 109 c.f.u.-t kell tartalmaznia. Az Inulin mennyiségét mg-ban határozzák meg.

Milyen jellemzői vannak a hatékony élőflórás készítménynek?

  • A prebiotikumok, mint az Inulin vagy frukto-oligoszacharidák elősegítik a probiotikumok szaporodását, ezért érdemes olyan készítményt választani, amely tartalmaz ilyen hatóanyagot.
  • Ellenállnak a gyomorsav, az epe és az emésztőenzimek hatásainak, így élve jutnak el a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Fontos kritérium, hogy a baktériumok megőrizzék életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
  • Legalább 5-6 baktériumtörzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kell pótolni.
  • Megőrzik ellenálló képességüket a szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során.
  • Szakemberek javaslata szerint minimum 108 vagy 109 telepképző egységet tartalmaznak.

Érték és Minőség Nagydíj
Az Érték és Minőség Nagydíj elismeri az áruk, szolgáltatások és gazdasági szervezetek minőség iránti elkötelezettségét, és az egyetemlegesen kiváló minőségű termékek előállításának fontosságát.

Good Manufacturing Practice
Az N.I.C.S. termékek gyártását biztosító üzem 2022-ben már a 10. alkalommal kapta meg a GMP (Good Manufacturing Practice), azaz a „jó gyártási gyakorlat” szerinti minősítést.

Dun and Bradstreet cégminősítő
A Natural Immune Control System Zrt. 2022-ben már az 5. alkalommal érte el az AA (dupla A) minősítést, elnyerve ezáltal ennek a tanúsítványnak a gold, vagyis arany fokozatát.