Cocoa KID’S Multivitamin

Cocoa KID’S Multivitamin

17 összetevő: szájban oldódó ízesített granulátum + 5 féle probiotikum + Inulin

OGYÉI szám: 25091/2020
Gyártó: N.I.C.S. Zrt

42 700 HUF

214 Ft/tasak

Limitáltan elérhető termékünk | 200 darab kapszula
A szállítás GLS futárszolgálattal történik 1 termék esetén 1.500 forint, 2 terméktől ingyenes.

Mások ezeket vásárolták még:

Szájban oldódó ízesített granulátum
Az innováció célja a termékek fogyasztóbarát kiszerelése. Egy dobozban 200 tasak található, amelyek mindegyike egy adagot tartalmaz. A tasakokat hermetikusan, páramentesen vannak csomagolva, így könnyel elfér táskában, utazás során, vagy akár zsebben is. Ez egy higiénikus, helytakarékos megoldás, amely védi a terméket a káros külső hatásoktól. A tasakokban található kakaós-narancsos-meggyes ízű granulátum fedezi a gyerekek számára a napi szükséges vitamin és ásványi anyag mennyiségét. A port közvetlenül a tasakból lehet a szájba önteni és elfogyasztani.

Ghánai kakaópor
Kiemelkedő minőségű kakaó, a tökéletes csokoládés íz érdekében egyenesen Ghánából.

B-vitaminok
A B-vitaminok olyan vízben oldódó vitaminok, amelyek valójában egy egész vitaminkomplexet jelentenek (B2, B6, B7, B9, B12). A B-vitaminok nem csak a vízben oldódásuk miatt tartoznak össze, hanem azért is, mert számos szövetfajtában fontos feladatokat látnak el, szorosan együttműködnek egymással.

B2-vitamin
A B2-vitamin részt vesz az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban és hozzájárul a normál látáshoz, a vörösvérsejtek, a bőr és a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához, valamint az idegrendszer működéséhez. A B2-vitamin csökkenti a fáradtság és kimerültség érzetét, segíti a vasanyagcserét és védi a sejteket az oxidatív stressz ellen.

B6-vitamin
A B6-vitamin, amely más néven piridoxin, egy vegyületcsoport, amelynek tagjai rokon szerkezetűek és együtt hatnak. Öt egymástól független laboratóriumban izolálták az 1930-as évek végén. A vitamin vízoldékony, amelyet szervezetünk az anyagcsere során nem tárol, így az emésztés után 8 órán belül kiürül.

A B6-vitamin főbb természetes forrásai közé tartozik a búzakorpa, búzacsíra, sörélesztő, mák, káposzta, tej, tojás és marhahús.

A B6-vitamin számos fontos szerepet tölt be a szervezetünkben, többek között hozzájárul a normál pszichológiai funkciók fenntartásához, az idegrendszer működéséhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Emellett részt vesz az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a fehérje- és glikogén-anyagcserében, a cisztein-anyagcserében, hozzájárul az immunrendszer hatékony működéséhez, a hormonális aktivitás szabályozásához, a vörösvérsejt-képződéshez és a homocisztein-anyagcseréhez.

B7-vitamin
Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a pszichológiai funkciók fenntartásához, valamint segít a nyálkahártyák, a bőr és a haj normál állapotának fenntartásában. Részt vesz a energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, valamint a makrotápanyagok anyagcseréjében.

B9-vitamin
A B9-vitamin, más néven folsav, vízben oldódó vegyület, amely nemcsak egy, hanem több hasonló szerkezetű pteridin-származékból áll. Dr. Lucy Wills az 1930-as években élesztővel végzett kísérletei segítettek felfedezni a folsavat, ami az anémiás betegeknek is hasznos volt. A fő természetes forrásai közé tartoznak a leveles zöldségek (kelbimbó, brokkoli, saláta, paraj), fekete szemű bab, máj, élesztő, földimogyoró és dió.

B12-vitamin

A B12-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a pszichológiai funkciók fenntartásához, valamint csökkenti a fáradtságot és kifáradást. Részt vesz az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul az immunrendszer hatékony működéséhez és a vörösvérsejt-képződéshez.

E-vitamin
Az E-vitamin egy zsíroldékony vegyület, amely raktározódik a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben. Az E-vitamin felfedezése és izolálása az 1900-as évek 20-30-as éveiben történt a növényi olajok kutatása során. Az ember számára létfontosságú anyagként csak a 70-es években ismerték fel. Az E-vitamin, ellentétben más zsíroldékony vitaminokkal, csak rövid ideig marad a szervezetben, ahogy a B-vitaminok és a C-vitamin is. Az E-vitamin főbb természetes forrásai a búzacsíra, a szójabab, a növényi olajok, a brokkoli, a kelbimbó, a spenót, a teljes gabonamagvak és a tojás. Az E-vitamin fontos szerepet játszik a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében.

K2-vitamin
A zsírban oldódó vitaminok közé tartozó K-vitamin természetes formában főként az érett sajtokban található, melyeket baktériumos erjesztéssel készítenek. Állati eredetű ételekben, mint például libamájban, libacombban és csirkemájban is megtalálható. A K-vitamin szerepet játszik a normál véralvadásban és a csontozat fenntartásában.

A-vitamin
Az A-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amelynek felszívódásához szükség van zsírokra és ásványi anyagokra az emésztőrendszerben. Két formában fordul elő, az A-elővitamin és az A-provitamin (karotin). A tej, tojás, sárgarépa, sárgadinnye, sárgabarack, sütőtök, spenót és az állati belsőségek (máj, vese, szív) jelentik a legfőbb természetes forrásait.

Az A-vitamin fontos szerepet játszik a nyálkahártyák és a bőr egészséges állapotának fenntartásában. Részt vesz a normál vasanyagcserében, elősegíti a sejtek differenciálódását, hozzájárul a normál látáshoz és az immunrendszer megfelelő működéséhez.

C-vitamin
A C-vitamin talán az egyik legismertebb vitamin. A vízben oldódó vitaminok csoportjába tartozó cukorszármazék. Bár a legtöbb állat képes szintetizálni a saját vitaminigényét, az embernek az étrendi forrásokra kell támaszkodnia. Az állati eredetű tápanyagokban csak nagyon kis mennyiségben található meg a C-vitamin, míg a zöld növények és gyümölcsök a szükséglet döntő részét fedezik. Néhány növény, mint például a csipkebogyó és bizonyos paprikafajták, különösen nagy mennyiségben tartalmazzák ezt a vitamint. Szent-Györgyi Albert 1928-ban először izolálta a mellékveséből a tiszta C-vitamint, majd később 1931-ben citromléből és paradicsompaprikából is sikerült kinyernie. Ez a felfedezés 1937-ben orvosi Nobel-díjjal lett jutalmazva.

A citrusfélék gyümölcsei, a bogyós gyümölcsök, a zöld és leveles zöldségek, a paradicsom és a paprika azok közé az élelmiszerek közé tartoznak, amelyek a legnagyobb természetes forrásai a C-vitaminnak.

Miért fontos a C-vitamin?

A C-vitamin számos fontos szerepet játszik a szervezetben. Hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a normál pszichológiai funkciók fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer működéséhez. A C-vitamin a kollagénképződéshez is szükséges, amely hozzájárul a bőr, az erek, a porcok, a csontok, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához. Emellett segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, regenerálja az E-vitamin redukált formáját, valamint fokozza a vas felszívódását. A C-vitamin továbbá védelmet nyújt a sejteknek az oxidatív stresszel szemben és segít az immunrendszer hatékony működésében intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.

D-vitamin
A D-vitamin egy olyan zsírban oldódó vitamin, amely a máj által előállított dehidrokoleszterinből képződik a bőrben napfény hatására. Az ultraibolya sugarak a bőrön belüli szteroidokat D-vitaminná alakítják át, ami a vesék és a máj segítségével kifejti tevékenységét és átalakulhat aktív formájába. Sokan inkább hormonnak tartják, azonban valójában egy vitaminnak számít, amelyet a belső elválasztású mirigyek állítanak elő. Fő természetes forrásai közé tartozik a halmájolaj, a szardínia, a hering, a tonhal, a lazac, a tej és a tejtermékek.

A D-vitamin fontos szerepet játszik a vér normál kalciumszintjének fenntartásában, a kalcium és a foszfor felszívódásában és hasznosulásában. Emellett hozzájárul a sejtosztódáshoz, az egészséges izomfunkcióhoz, csontozathoz, a fogazathoz és az immunrendszer hatékony működéséhez.

Kalcium
Az ásványi anyagok közül a kalcium van jelen a legnagyobb mennyiségben az emberi szervezetben. A kalcium és a foszfor együttesen felelősek az egészséges csontozat és fogazat kialakulásáért. A testünkben a kalcium túlnyomó része a csontokban és fogakban található. Az ember csontjai kalciumtartalmának nagyjából 20%-a szívódik fel és pótlódik újra évente. A felszívódáshoz elegendő mennyiségű D-vitaminra is szükség van. Emellett fontos szerepet játszik az izom és idegrendszer működésében is. Különleges helyzetekben, például terhesség alatt, szükség lehet kalcium utánpótlásra. Legfőbb természetes forrásai Tej és tejtermékek, mindenféle sajt, szardínia, lazac, dió, napraforgómag és zöld leveles zöldségek.

Miért fontos a Kalcium?

A kalcium hozzájárul az izom működéséhez, az emésztőenzimek normál működéséhez. Részt vesz a véralvadási folyamatokban, az energiatermelő anyagcsere folyamatokban és az idegi ingerületátvitelben. A kalcium szükséges a normál csontozat és fogazat fenntartásához. Ezen kívül szerepet játszik a sejtosztódási folyamatokban és a sejtek differenciálódásában.

A Limited Edition Product termék kiemelkedően magas csíraszámban ötféle élőflórát tartalmaz, valamint Inulint, amely növeli a hatékonyságot.

Inulin és élőflóra

Az élőflóra egy olyan hasznos mikroorganizmusokból álló csoport, melyek képesek túlélni a tápcsatorna savas környezetet és hozzájárulnak a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartásához. A termékek kiemelkedő csíraszámban tartalmaznak élőflórát, amelyek szaporodását az Inulin segíti elő.

A probiotikum, más néven élőflóra, egy görög eredetű kifejezés, azt jelenti: az életért. R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelős organizmusok és anyagok meghatározására. A probiotikumok emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsavnak, az epének, a nyálnak, a hasnyálmirigynek és a bélnedveknek. Az élelmiszerek szavatossági ideje és a technológiai folyamatok során is megőrzik ellenálló képességüket. Emellett a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, antimikrobiális hatást gyakorolni a potenciális kórokozók ellen, ezáltal csökkenti a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártyán. A probiotikumok legnagyobb része tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok, a legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége Lactobacillus, kisebb része pedig a Streptococcus.

Azokat a természetes tápanyagokat nevezzük prebiotikumoknak, amelyek kizárólagosan a probiotikumok táplálékai, így segítik azok szaporodását és elterjedését. Az emésztőenzimek nem bontják le őket a szájban és a gyomor-bélcsatornában, ezért érintetlenül eljutnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de oldhatók vízben, ezért ezek a legkiemelkedőbbek a diétás rostok között. Mivel a vastagbélben kevés a felszívódó táplálék, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget teremtenek a humánbarát bélbaktériumok szaporodására.

Természetes formájukban sok élelmiszerben megtalálhatóak, például csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes kiőrlésű gabonafélék, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok nagy része.

Az Inulin a prebiotikumok egyik típusa, ami szintén diétás rost, feladata a probiotikumok szaporodásának fokozása, túlsúlyba kerülése.

A prebiotikumok fontos szerepet játszanak az emésztésben és a bélflóra egyensúlyának fenntartásában. Az emberi szervezet legnagyobb felszínű szervrendszere a bélrendszerünk, ami mintegy 7-9 méter hosszúságú. Ezáltal a külvilággal is kapcsolatban áll, így különösen fontos, hogy védjük a kórokozók és toxikus anyagok támadásaitól. A bélrendszerünkben hozzávetőleg 200-400 baktériumtörzs található normál körülmények között. Az anyaméhben a jótékony baktériumok 95-98%-os túlsúlyban vannak. Az egészséges bélflóra védelmet nyújt a különböző kórokozókkal szemben, biztosítja a bélnyálkahártya integritását és elősegíti az élelmiszerekben található tápanyagok felszívódását. A baktériumok számos fontos vitamin előállításáért is felelősek. Ha az emésztőrendszer védekező mechanizmusai gyengülnek, az zavart okozhat a felszívódási folyamatokban és egyéb problémákhoz vezethet. Ahhoz, hogy a probiotikumok hatékonyak legyenek, nagy számban kell jelen lenniük a bélrendszerünkben, ez a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

A c.f.u. rövidítés azt jelenti, hogy „kolónia-képző egység milliliterenként”, ami az életképes mikroorganizmusok számát jelzi (csíraszám). A baktériumok mennyiségét általában ilyen egységben adják meg a készítményekben. A megfelelő dózisnak legalább 109 c.f.u.-t kell tartalmaznia. Az Inulin mennyiségét mg-ban határozzák meg.

Milyen jellemzői vannak a hatékony élőflórás készítménynek?

  • A prebiotikumok, mint az Inulin vagy frukto-oligoszacharidák elősegítik a probiotikumok szaporodását, ezért érdemes olyan készítményt választani, amely tartalmaz ilyen hatóanyagot.
  • Ellenállnak a gyomorsav, az epe és az emésztőenzimek hatásainak, így élve jutnak el a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Fontos kritérium, hogy a baktériumok megőrizzék életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
  • Legalább 5-6 baktériumtörzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kell pótolni.
  • Megőrzik ellenálló képességüket a szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során.
  • Szakemberek javaslata szerint minimum 108 vagy 109 telepképző egységet tartalmaznak.

Érték és Minőség Nagydíj
Az Érték és Minőség Nagydíj elismeri az áruk, szolgáltatások és gazdasági szervezetek minőség iránti elkötelezettségét, és az egyetemlegesen kiváló minőségű termékek előállításának fontosságát.

Good Manufacturing Practice
Az N.I.C.S. termékek gyártását biztosító üzem 2022-ben már a 10. alkalommal kapta meg a GMP (Good Manufacturing Practice), azaz a „jó gyártási gyakorlat” szerinti minősítést.

Dun and Bradstreet cégminősítő
A Natural Immune Control System Zrt. 2022-ben már az 5. alkalommal érte el az AA (dupla A) minősítést, elnyerve ezáltal ennek a tanúsítványnak a gold, vagyis arany fokozatát.