Detox

Detox

11 összetevő: Detox + Máriatövis + Articsóka + L-glutation + Pirepin + 6 féle probiotikum + Inulin

OGYÉI szám: 30571/2022
Gyártó: N.I.C.S. Zrt

49 600 HUF

136 Ft/kapszula

Egy évre elegendő kiszerelés (365 darab kapszula)
A szállítás GLS futárszolgálattal történik 1 termék esetén 1.500 forint, 2 terméktől ingyenes.

Mások ezeket vásárolták még:

Az emberi szervezet kémiai terhelése mindennapjainkban növekszik. Ezért rendkívül fontos a máj támogatása, amely szerepet játszik az élelmiszerek átvizsgálásában, elemeire bontásában és a hasznos anyagok felszívódásában, valamint a káros anyagok eltávolításában is. A máriatövis segíthet fenntartani a májműködést, elősegítheti az emésztést és a szervezet öntisztító folyamatait. A máriatövis hozzájárulhat a máj egészségéhez, védelméhez és méregtelenítő képességéhez.

Máriatövis kivonat
A máriatövis egy lágy szárú növény, amely bíborszínű virágokkal díszíti a mediterrán térséget és világszerte elterjedt. A termése nagy mennyiségű szilimarin olajat tartalmaz, amely régóta használatos a népi gyógyászatban a máj védelme és regenerálódása érdekében

Articsóka kivonat
Az articsóka egy lágy szárú zöldség- és gyógynövény, fészkes virágzatú. Észak-Afrikában őshonos. Bár az antik világban csupán egy ínyencségnek számított, a mediterrán konyha elterjedésével mára Európában is népszerűvé vált. Az articsóka levele tartalmaz számos hasznos hatóanyagot, például szerves- és fenol savakat, melyek közül a legfontosabb a cinarin. Ez a hatóanyag támogathatja a méregtelenítést és az emésztőnedv-áramlást, segíthet az egészséges máj fenntartásában és hozzájárulhat a bélrendszer komfortérzetéhez. Az articsóka fogyasztása csökkentheti a vér lipidszintjét és támogathatja a vér normál koleszterinszintjét, továbbá elősegítheti a fogyást is.

L-glutation
Az L-glutation egy tripeptid molekula, amely három aminosavból (glicin, cisztein és glutaminsav) áll. Ez a molekula természetes formájában megtalálható zöldségekben és gyümölcsökben, de az állati szövetekben, valamint az emberi testben is, különösen a májban, amely fontos szerepet játszik a szervezet méregtelenítési folyamataiban.

Az L-glutation jelenléte késlelteti a szervezet oxidációs folyamatainak káros hatásait, védi a sejteket, szöveteket és azok alkotóelemeit a szabad gyököktől. Bár a szervezetünk is képes kis mennyiségben L-glutation előállítására, azonban az egészségtelen életmód, betegségek, stressz, helytelen táplálkozás, környezeti szennyezés és az öregedés hatására a szervezetben található L-glutation mennyisége csökkenhet, így sok esetben pótlásra van szükség.

Piperin – Fekete bors kivonat
A piperin egy erős bors ízű, sárgás vagy színtelen szerves vegyület. Ez a vegyület megtalálható a fekete bors (Piper nigrum) szárított termésében, ami eredetileg egy trópusokon honos cserje. Az elnevezése a bors latin és görög nevéből származik, ami az ókortól ismert és keresett fűszernövény. A feketebors gyümölcse olyan előnyöket kínálhat, mint az étvágy támogatása, az emésztés javítása és a tápanyagok felszívódásának elősegítése. Emellett hozzájárulhat a méreganyagok lebontásához, elősegítheti a máj tisztítását, valamint javíthatja a hajszálerek vérkeringését, ezáltal támogatva azok működését. A feketebors hatékonyságát más növényi összetevőkkel kombinálva növelhetjük. Továbbá segíthet a testsúly szabályozásában is.

A One Year Product termék kiemelkedően magas csíraszámban hatféle élőflórát tartalmaz, valamint Inulint, amely növeli a hatékonyságot.

Inulin és élőflóra
Az élőflóra egy olyan hasznos mikroorganizmusokból álló csoport, melyek képesek túlélni a tápcsatorna savas környezetet és hozzájárulnak a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartásához. A termékek kiemelkedő csíraszámban tartalmaznak élőflórát, amelyek szaporodását az Inulin segíti elő.

A probiotikum, más néven élőflóra, egy görög eredetű kifejezés, azt jelenti: az életért. R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelős organizmusok és anyagok meghatározására. A probiotikumok emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsavnak, az epének, a nyálnak, a hasnyálmirigynek és a bélnedveknek. Az élelmiszerek szavatossági ideje és a technológiai folyamatok során is megőrzik ellenálló képességüket. Emellett a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, antimikrobiális hatást gyakorolni a potenciális kórokozók ellen, ezáltal csökkenti a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártyán. A probiotikumok legnagyobb része tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok, a legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége Lactobacillus, kisebb része pedig a Streptococcus.

Azokat a természetes tápanyagokat nevezzük prebiotikumoknak, amelyek kizárólagosan a probiotikumok táplálékai, így segítik azok szaporodását és elterjedését. Az emésztőenzimek nem bontják le őket a szájban és a gyomor-bélcsatornában, ezért érintetlenül eljutnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de oldhatók vízben, ezért ezek a legkiemelkedőbbek a diétás rostok között. Mivel a vastagbélben kevés a felszívódó táplálék, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget teremtenek a humánbarát bélbaktériumok szaporodására.

Természetes formájukban sok élelmiszerben megtalálhatóak, például csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes kiőrlésű gabonafélék, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok nagy része.

Az Inulin a prebiotikumok egyik típusa, ami szintén diétás rost, feladata a probiotikumok szaporodásának fokozása, túlsúlyba kerülése.

A prebiotikumok fontos szerepet játszanak az emésztésben és a bélflóra egyensúlyának fenntartásában. Az emberi szervezet legnagyobb felszínű szervrendszere a bélrendszerünk, ami mintegy 7-9 méter hosszúságú. Ezáltal a külvilággal is kapcsolatban áll, így különösen fontos, hogy védjük a kórokozók és toxikus anyagok támadásaitól. A bélrendszerünkben hozzávetőleg 200-400 baktériumtörzs található normál körülmények között. Az anyaméhben a jótékony baktériumok 95-98%-os túlsúlyban vannak. Az egészséges bélflóra védelmet nyújt a különböző kórokozókkal szemben, biztosítja a bélnyálkahártya integritását és elősegíti az élelmiszerekben található tápanyagok felszívódását. A baktériumok számos fontos vitamin előállításáért is felelősek. Ha az emésztőrendszer védekező mechanizmusai gyengülnek, az zavart okozhat a felszívódási folyamatokban és egyéb problémákhoz vezethet. Ahhoz, hogy a probiotikumok hatékonyak legyenek, nagy számban kell jelen lenniük a bélrendszerünkben, ez a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

A c.f.u. rövidítés azt jelenti, hogy „kolónia-képző egység milliliterenként”, ami az életképes mikroorganizmusok számát jelzi (csíraszám). A baktériumok mennyiségét általában ilyen egységben adják meg a készítményekben. A megfelelő dózisnak legalább 109 c.f.u.-t kell tartalmaznia. Az Inulin mennyiségét mg-ban határozzák meg.

Milyen jellemzői vannak a hatékony élőflórás készítménynek?

  • A prebiotikumok, mint az Inulin vagy frukto-oligoszacharidák elősegítik a probiotikumok szaporodását, ezért érdemes olyan készítményt választani, amely tartalmaz ilyen hatóanyagot.
  • Ellenállnak a gyomorsav, az epe és az emésztőenzimek hatásainak, így élve jutnak el a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Fontos kritérium, hogy a baktériumok megőrizzék életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
  • Legalább 5-6 baktériumtörzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kell pótolni.
  • Megőrzik ellenálló képességüket a szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során.
  • Szakemberek javaslata szerint minimum 108 vagy 109 telepképző egységet tartalmaznak.

Érték és Minőség Nagydíj
Az Érték és Minőség Nagydíj elismeri az áruk, szolgáltatások és gazdasági szervezetek minőség iránti elkötelezettségét, és az egyetemlegesen kiváló minőségű termékek előállításának fontosságát.

Good Manufacturing Practice
Az N.I.C.S. termékek gyártását biztosító üzem 2022-ben már a 10. alkalommal kapta meg a GMP (Good Manufacturing Practice), azaz a „jó gyártási gyakorlat” szerinti minősítést.

Dun and Bradstreet cégminősítő
A Natural Immune Control System Zrt. 2022-ben már az 5. alkalommal érte el az AA (dupla A) minősítést, elnyerve ezáltal ennek a tanúsítványnak a gold, vagyis arany fokozatát.