Green & Red

Green & Red

16 összetevő: 10 féle zöldség és gyümölcs kivonat + 5 féle probiotikum + Inulin

OGYÉI szám: 24416/2020
Gyártó: N.I.C.S. Zrt

30 600 HUF

153 Ft/kapszula

200 darab kapszula
A szállítás GLS futárszolgálattal történik 1 termék esetén 1.500 forint, 2 terméktől ingyenes.

Mások ezeket vásárolták még:



Tormagyökér
A torma egy édes és enyhén csípős gyökér, amely hosszúkás alakú és barna külső borítással rendelkezik. A mustár családjába tartozik, jellegzetes erős ízzel. Számos fontos tápanyagot tartalmaz, beleértve a kalciumot, nátriumot, magnéziumot, C-vitamint, B-vitamint, rezet, cinket, vasat, foszfort és mangánt is. Bár alacsony a kalóriatartalma, magas a rosttartalma, tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, elektrolittal és fitonutriensekkel. Például 50 gramm torma mindössze 25 kalóriát, 5 gramm szénhidrátot, 1,5 gramm rostot és 0,5 gramm fehérjét tartalmaz. Emellett a torma antibakteriális hatású zöldség is.

Szőlőmag kivonat 80% polifenol
A szőlőmag-kivonat egy olyan termék, amely a borgyártás során keletkezik és számos olyan vegyületet tartalmaz, amely jótékony hatással lehet az egészségünkre. Különösen gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, flavonoidokban, linolénsavakban és polifenolokban. A szőlőmagban található proantocianidinok olyan erős antioxidánsok, mint a C- és E-vitaminok. A szőlőmag-kivonat rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szellemi frissesség megőrzéséhez.

Brokkoli mag kivonat 0,1% szulforafán
A brokkoli egy zöldség, amely a káposztafélék családjába tartozik, rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Már az ókori rómaiak is fogyasztották, napjainkban is számos egészségügyi probléma megelőzésének fontos eleme. A brokkoli igazi multivitamin és multi-ásványianyag forrás. A növény legértékesebb hatóanyaga a brokkolicsírában található szulforafán. Erős antioxidáns, amelynek antibakteriális hatása is van, segíti az immunrendszer hatékony működését.

Gránátalma héj kivonat 40% ellágsav
A gránátalma héja különösen hatékonyan fejti ki jótékony hatását az emésztőrendszerben, ahol felszívódik, majd más fontos szervekhez juttatja az értékes tápanyagokat. Ez a gyümölcs jelentős mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, amelyek természetes módon segítenek az egészségünkhöz nélkülözhetetlen vitaminok pótlásában és az egészséges táplálkozásban. Ha megfelelő mennyiségű C-vitamint juttatunk a szervezetünkbe, akkor az immunrendszerünk ellenállóbbá válhat.

Paradicsom gyümölcs kivonat 5% likopin
A likopin felelős a paradicsom és piros paprika élénk színéért. Ahogy a karotin narancssárgára színezi a sárgarépát a sárgadinnyét vagy a sütőtököt, úgy a likopin vörösre festi a zöldségek és gyümölcsök húsát. Kevesen tudják, de a paradicsom eredetileg sárga volt, csak évszázados gondos termesztés eredményeképpen vált pirosra. A likopint, amely antioxidáns hatással rendelkezik, a modern ember szinte kizárólag a paradicsomból nyeri.

Cékla gyökér por
A cékla a Földközi-tenger környékén őshonos növény, Magyarországon a XVII. században kezdett elterjedni. Kiváló beltartalmi értékei révén kedvező táplálkozás élettani hatással bír. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben.

Polygonum cuspidatium gyökér kivonat 50% transz-rezveratrol
A rezveratrol egy polifenol típusú vegyület, mely természetesen megtalálható a növényekben. Nem flavonoid, de tartalmazza a polifenolok előnyös hatásait. Legnagyobb mennyiségben a szőlő héjában és magjában, valamint a vörösborban található meg. Az étcsokoládéban, a kakaóban és a mogyoróban is jelentős mennyiségben megtalálható. A növény immunválaszként termeli ezt a vegyületet a fertőzések elleni védekezés céljából. A rezveratrol mennyisége a növénykezeléstől, a talajtól és az éghajlattól függ.

Fehér eperfa levél kivonat – Nátrium-réz-klorofillin
A fehér eperfa Kínában őshonos növény, de mára számos más helyen is elterjedt. Évszázadok óta felhasználják a kínai gyógyászatban. A fehér eperfa levele fontos vegyületeket tartalmaz, mint például flavonoidok, ásványi anyagok és vitaminok.

Répa kivonat, ebből béta-karotin
A béta-karotin természetes eredetű, megtalálható számos zöldségben és gyümölcsben, de a legnagyobb mennyiségben a sárgarépában fordul elő, amelynek jellegzetes narancssárga színét kölcsönzi. A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja, olyan vegyületeket jelent, amelyek alapvetően alacsony vitamin-aktivitásúak, ám a szervezet anyagcsere folyamatok hatására vitaminná alakítja át őket. Emellett magas az antioxidáns tartalma.

Gyömbér gyöktörzs kivonat 5% gingerol
A gyömbér gyökere már Kr.e. 3000 körül szerepelt az első kínai nagy füvészkönyvben, a Pen Cao Csing-ben, mint fontos gyógynövény. Az indiai ajurvédikus orvoslás szerint a gyömbér nem csak a testet, hanem a lelket is erősíti. A kínai tengerészek gyömbért rágcsáltak a tengeribetegség ellen. Angliában gyomornyugtató italokat és sört is készítettek belőle.

A gyömbér gyógyhatású összetevői a növény rizómájában, vagyis gyökértörzsében találhatók. Jelentős mennyiségű szénhidrátot, fehérjét, aminosavakat és ásványi anyagokat tartalmaz, mint például mangánt, kalciumot, foszfort, nátriumot, káliumot, magnéziumot, vasat és cinket. A legfontosabb vitaminjai közé tartoznak a B-vitaminok és az E-vitamin. A gyömbér gyógyhatásában jelentős szerepet játszanak az illóolajok, a béta-zingiberén, a kurkumén, a bizabolén, a kámfén és a cimén, valamint a csípős ízért felelős gingerol és shogaol összetevők.

A Medium-term Product termék kiemelkedően magas csíraszámban ötféle élőflórát tartalmaz, valamint Inulint, amely növeli a hatékonyságot.

Inulin és élőflóra

Az élőflóra egy olyan hasznos mikroorganizmusokból álló csoport, melyek képesek túlélni a tápcsatorna savas környezetet és hozzájárulnak a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartásához. A termékek kiemelkedő csíraszámban tartalmaznak élőflórát, amelyek szaporodását az Inulin segíti elő.

A probiotikum, más néven élőflóra, egy görög eredetű kifejezés, azt jelenti: az életért. R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelős organizmusok és anyagok meghatározására. A probiotikumok emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsavnak, az epének, a nyálnak, a hasnyálmirigynek és a bélnedveknek. Az élelmiszerek szavatossági ideje és a technológiai folyamatok során is megőrzik ellenálló képességüket. Emellett a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, antimikrobiális hatást gyakorolni a potenciális kórokozók ellen, ezáltal csökkenti a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártyán. A probiotikumok legnagyobb része tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok, a legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége Lactobacillus, kisebb része pedig a Streptococcus.

Azokat a természetes tápanyagokat nevezzük prebiotikumoknak, amelyek kizárólagosan a probiotikumok táplálékai, így segítik azok szaporodását és elterjedését. Az emésztőenzimek nem bontják le őket a szájban és a gyomor-bélcsatornában, ezért érintetlenül eljutnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de oldhatók vízben, ezért ezek a legkiemelkedőbbek a diétás rostok között. Mivel a vastagbélben kevés a felszívódó táplálék, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget teremtenek a humánbarát bélbaktériumok szaporodására.

Természetes formájukban sok élelmiszerben megtalálhatóak, például csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes kiőrlésű gabonafélék, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok nagy része.

Az Inulin a prebiotikumok egyik típusa, ami szintén diétás rost, feladata a probiotikumok szaporodásának fokozása, túlsúlyba kerülése.

A prebiotikumok fontos szerepet játszanak az emésztésben és a bélflóra egyensúlyának fenntartásában. Az emberi szervezet legnagyobb felszínű szervrendszere a bélrendszerünk, ami mintegy 7-9 méter hosszúságú. Ezáltal a külvilággal is kapcsolatban áll, így különösen fontos, hogy védjük a kórokozók és toxikus anyagok támadásaitól. A bélrendszerünkben hozzávetőleg 200-400 baktériumtörzs található normál körülmények között. Az anyaméhben a jótékony baktériumok 95-98%-os túlsúlyban vannak. Az egészséges bélflóra védelmet nyújt a különböző kórokozókkal szemben, biztosítja a bélnyálkahártya integritását és elősegíti az élelmiszerekben található tápanyagok felszívódását. A baktériumok számos fontos vitamin előállításáért is felelősek. Ha az emésztőrendszer védekező mechanizmusai gyengülnek, az zavart okozhat a felszívódási folyamatokban és egyéb problémákhoz vezethet. Ahhoz, hogy a probiotikumok hatékonyak legyenek, nagy számban kell jelen lenniük a bélrendszerünkben, ez a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

A c.f.u. rövidítés azt jelenti, hogy „kolónia-képző egység milliliterenként”, ami az életképes mikroorganizmusok számát jelzi (csíraszám). A baktériumok mennyiségét általában ilyen egységben adják meg a készítményekben. A megfelelő dózisnak legalább 109 c.f.u.-t kell tartalmaznia. Az Inulin mennyiségét mg-ban határozzák meg.

Milyen jellemzői vannak a hatékony élőflórás készítménynek?

  • A prebiotikumok, mint az Inulin vagy frukto-oligoszacharidák elősegítik a probiotikumok szaporodását, ezért érdemes olyan készítményt választani, amely tartalmaz ilyen hatóanyagot.
  • Ellenállnak a gyomorsav, az epe és az emésztőenzimek hatásainak, így élve jutnak el a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Fontos kritérium, hogy a baktériumok megőrizzék életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
  • Legalább 5-6 baktériumtörzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kell pótolni.
  • Megőrzik ellenálló képességüket a szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során.
  • Szakemberek javaslata szerint minimum 108vagy 109 telepképző egységet tartalmaznak.

Érték és Minőség Nagydíj
Az Érték és Minőség Nagydíj elismeri az áruk, szolgáltatások és gazdasági szervezetek minőség iránti elkötelezettségét, és az egyetemlegesen kiváló minőségű termékek előállításának fontosságát.

Good Manufacturing Practice
Az N.I.C.S. termékek gyártását biztosító üzem 2022-ben már a 10. alkalommal kapta meg a GMP (Good Manufacturing Practice), azaz a „jó gyártási gyakorlat” szerinti minősítést.

Dun and Bradstreet cégminősítő
A Natural Immune Control System Zrt. 2022-ben már az 5. alkalommal érte el az AA (dupla A) minősítést, elnyerve ezáltal ennek a tanúsítványnak a gold, vagyis arany fokozatát.