Immuno

Immuno

19 összetevő: 6 féle gyógynövény kivonat + Béta-glükán + 8 féle probiotikum + Inulin

OGYÉI szám: 18773/2017
Gyártó: N.I.C.S. Zrt

36 100 HUF

181 Ft/kapszula

200 darab kapszula
A szállítás GLS futárszolgálattal történik 1 termék esetén 1.500 forint, 2 terméktől ingyenes.

Mások ezeket vásárolták még:

Berzedt gyantásgyom a természetben
Ez a növény Amerikában őshonos és hasonlít a margarétához. Nagyjából 70 centiméter magas és hatalmas sárga és narancssárga virágokat hoz. A neve a legfontosabb tulajdonságából származik, ami egy speciális gyantából áll, ami az egész növényt beborítja. Ez a gyanta rendkívül erős antibakteriális hatású diterpenic savat tartalmaz.

Természetben előfordulva a tőzegáfonya
A tőzegáfonya egy Észak-Amerikában őshonos gyümölcstermő növény. Sötétpiros bogyói egész télen díszítik a növényt. A tőzegáfonya ugyanabba a növénycsaládba tartozik, mint a vörös áfonya és a fekete áfonya.

Az áfonya jellegzetes illata és frissítő íze miatt már réges-régen fogyasztják, még mielőtt jótékony hatásairól tudomást szereztek volna. Feltehetően 1621-ben, a hálaadás ünnepén fogyasztották először az áfonyát a zarándokok, azonban az áfonya szósz csak a polgárháború után vált nemzeti hagyománnyá. Ulysses S. Grant kapitány az áfonya szószt fontos részének tekintette a hálaadásnak. A Petersburg-i csata alatt, 1864-ben elrendelte, hogy az Unió csapatainak adjanak áfonyát. A katonák megszerették a korábban ismeretlen gyümölcsöt, fogyasztása szokássá vált. A telepesek nem ismerték az áfonya magas C-vitamin tartalmát, de az angliai tengerészek között népszerűvé vált, mert akik fogyasztották, azok nem szenvedtek skorbuttól. Napjainkban a tőzegáfonya használata egyre inkább elterjedt és igen népszerűvé vált. Az áfonya bogyóját nyersen, szárítva, lekvárként, lisztté őrölve és mártásként fogyasztják.

Fokhagyma a természetben
A fokhagymát már több ezer éve termesztik és használják a jótékony hatásai miatt. A hagymafélék közül a fokhagyma a legnagyobb nitrogén- és foszfortartalommal rendelkezik. Ezenkívül káliumot, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz, valamint A-, B-, C- és E-vitaminnal is gazdagítja a szervezetet. A sokoldalú összetevőinek köszönhetően erősíti az immunrendszert és a főzés során csak a C-vitamin tartalmából veszít.

Homoktövis a természetben
A homoktövis cserje, amely a Himalája lejtőin nő, korunk egyik legértékesebb gyógynövényének számít, amit az „egészség kincsének” is neveznek. A homoktövis gyümölcsei gazdagok fehérjékben, szénhidrátokban, szerves savakban, valamint tartalmazzák az A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, C-, K-, P- és E-vitaminokat, omega zsírsavakat és nyomelemeket.

Érdekességként megemlíthető, hogy Hippokratész munkáiban hivatkozások találhatóak homoktövis-készítményekre, amelyeket a gyomorbetegségek gyógyítására használtak. Kínában a homoktövis gyógyszernek minősül, míg nyugaton csak egészségvédő, betegség megelőző, általános erősítő szerként használják.

Eclipta alba kivonat
Az eclipta alba, más néven hamis margaréta vagy bhringaraja, az indiai ajurvédikus orvoslás fontos gyógynövénye. Sokan a „haj királyának” nevezik, de eredeti jelentése: „méhek uralkodója”. 

Andrográfisz a természetben
Az andrográfisz Dél-Dél-Kelet Ázsiában honos, kb. 30-110 cm magasra nő és a nedves, árnyékos helyeket kedveli. A növény keserű ízéről ismert, kiemelt májvédő hatással rendelkezik. Az ajurvédikus orvoslásban ősidők óta használják a fertőzések kezelésére.

Béta-glükános élesztő
A béta-glükán egy természetes poliszacharid, amely több altípusban fordul elő; ezek a gombák, növények és baktériumok sejtfalának alkotóelemei. Legáltalánosabb és leghatékonyabb forrása az egyszerű élesztő sejtfala, de béta-glükán található gabonakorpában, tengeri fűfélékben és néhány gombafajban is.

L-lizin
A lizin egy fontos esszenciális zsírsav, amely kulcsfontosságú a kollagén előállításában, ami az emberi bőr és csontok szerves anyagát képezi. Hiányában a bevitt kalcium nem tud megfelelően beépülni a csontokba. A lizin erősíti az immunrendszert és a WHO ajánlása szerint naponta 0,6-1,0 gramm lizin szükséges, míg az MIT kutatói 2-3 grammot javasolnak. A neve a görög „lizisz” szóból ered, ami „kibontást” jelent. A legjobb felszívódás érdekében étkezések között kell bevenni, különösen ha étrend-kiegészítőként szedjük. A legfőbb természetes forrásai a tojás, tej, sajt, hal, élesztő és szójatermékek.

Cink
Ez a rideg, fémes elem szobahőmérsékleten kékes színű, Zinknek, vagy magyarul horganynak nevezik. Az ókorban már ismerték ötvözetek formájában, de előállítani csak 1300 körül tudták. Az emberi szervezetben 2-3 gramm cink található, főleg a haj, a szem és a férfi nemi szervek tartalmazzák, de megtalálható a májban, a vesékben, az izmokban és a bőrben is. A legfőbb természetes forrásai a tojás, hüvelyesek, máj, tenger gyümölcsei, rák, tökmag, gabonacsíra és olajos magvak.

A cink fontos szerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében, a makrotápanyagok, a zsírsavak és az A-vitamin anyagcseréjében, valamint a sav-bázis egyensúly fenntartásában. Segíti a normál csontozatot, látást, hajat, körmöt és bőrt, támogatja az immunrendszer működését, véd a sejtek oxidatív stresszével szemben, hozzájárul a normál szellemi működéshez, DNS-szintézishez és a vér tesztoszteron szintjének fenntartásához. Szerepet játszik a sejtosztódásban, normál fehérjeszintézisben, a termékenység és szaporodás fenntartásában.

D3-vitamin
A D-vitamin egy olyan zsírban oldódó vitamin, amely a máj által előállított dehidrokoleszterinből képződik a bőrben napfény hatására. Az ultraibolya sugarak a bőrön belüli szteroidokat D-vitaminná alakítják át, ami a vesék és a máj segítségével kifejti tevékenységét és átalakulhat aktív formájába. Sokan inkább hormonnak tartják, azonban valójában egy vitaminnak számít, amelyet a belső elválasztású mirigyek állítanak elő. Fő természetes forrásai közé tartozik a halmájolaj, a szardínia, a hering, a tonhal, a lazac, a tej és a tejtermékek.

A D-vitamin fontos szerepet játszik a vér normál kalciumszintjének fenntartásában, a kalcium és a foszfor felszívódásában és hasznosulásában. Emellett hozzájárul a sejtosztódáshoz, az egészséges izomfunkcióhoz, csontozathoz, a fogazathoz és az immunrendszer hatékony működéséhez.

A Medium-term Product termék kiemelkedően magas csíraszámban nyolcféle élőflórát tartalmaz, valamint Inulint, amely növeli a hatékonyságot.

Inulin és élőflóra
Az élőflóra egy olyan hasznos mikroorganizmusokból álló csoport, melyek képesek túlélni a tápcsatorna savas környezetet és hozzájárulnak a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartásához. A termékek kiemelkedő csíraszámban tartalmaznak élőflórát, amelyek szaporodását az Inulin segíti elő.

A probiotikum, más néven élőflóra, egy görög eredetű kifejezés, azt jelenti: az életért. R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelős organizmusok és anyagok meghatározására. A probiotikumok emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsavnak, az epének, a nyálnak, a hasnyálmirigynek és a bélnedveknek. Az élelmiszerek szavatossági ideje és a technológiai folyamatok során is megőrzik ellenálló képességüket. Emellett a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, antimikrobiális hatást gyakorolni a potenciális kórokozók ellen, ezáltal csökkenti a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártyán. A probiotikumok legnagyobb része tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok, a legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége Lactobacillus, kisebb része pedig a Streptococcus.

Azokat a természetes tápanyagokat nevezzük prebiotikumoknak, amelyek kizárólagosan a probiotikumok táplálékai, így segítik azok szaporodását és elterjedését. Az emésztőenzimek nem bontják le őket a szájban és a gyomor-bélcsatornában, ezért érintetlenül eljutnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de oldhatók vízben, ezért ezek a legkiemelkedőbbek a diétás rostok között. Mivel a vastagbélben kevés a felszívódó táplálék, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget teremtenek a humánbarát bélbaktériumok szaporodására.

Természetes formájukban sok élelmiszerben megtalálhatóak, például csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes kiőrlésű gabonafélék, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok nagy része.

Az Inulin a prebiotikumok egyik típusa, ami szintén diétás rost, feladata a probiotikumok szaporodásának fokozása, túlsúlyba kerülése.

A prebiotikumok fontos szerepet játszanak az emésztésben és a bélflóra egyensúlyának fenntartásában. Az emberi szervezet legnagyobb felszínű szervrendszere a bélrendszerünk, ami mintegy 7-9 méter hosszúságú. Ezáltal a külvilággal is kapcsolatban áll, így különösen fontos, hogy védjük a kórokozók és toxikus anyagok támadásaitól. A bélrendszerünkben hozzávetőleg 200-400 baktériumtörzs található normál körülmények között. Az anyaméhben a jótékony baktériumok 95-98%-os túlsúlyban vannak. Az egészséges bélflóra védelmet nyújt a különböző kórokozókkal szemben, biztosítja a bélnyálkahártya integritását és elősegíti az élelmiszerekben található tápanyagok felszívódását. A baktériumok számos fontos vitamin előállításáért is felelősek. Ha az emésztőrendszer védekező mechanizmusai gyengülnek, az zavart okozhat a felszívódási folyamatokban és egyéb problémákhoz vezethet. Ahhoz, hogy a probiotikumok hatékonyak legyenek, nagy számban kell jelen lenniük a bélrendszerünkben, ez a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

A c.f.u. rövidítés azt jelenti, hogy „kolónia-képző egység milliliterenként”, ami az életképes mikroorganizmusok számát jelzi (csíraszám). A baktériumok mennyiségét általában ilyen egységben adják meg a készítményekben. A megfelelő dózisnak legalább 109 c.f.u.-t kell tartalmaznia. Az Inulin mennyiségét mg-ban határozzák meg.

Milyen jellemzői vannak a hatékony élőflórás készítménynek?

  • A prebiotikumok, mint az Inulin vagy frukto-oligoszacharidák elősegítik a probiotikumok szaporodását, ezért érdemes olyan készítményt választani, amely tartalmaz ilyen hatóanyagot.
  • Ellenállnak a gyomorsav, az epe és az emésztőenzimek hatásainak, így élve jutnak el a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Fontos kritérium, hogy a baktériumok megőrizzék életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
  • Legalább 5-6 baktériumtörzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kell pótolni.
  • Megőrzik ellenálló képességüket a szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során.
  • Szakemberek javaslata szerint minimum 108vagy 109 telepképző egységet tartalmaznak.

Érték és Minőség Nagydíj
Az Érték és Minőség Nagydíj elismeri az áruk, szolgáltatások és gazdasági szervezetek minőség iránti elkötelezettségét, és az egyetemlegesen kiváló minőségű termékek előállításának fontosságát.

Good Manufacturing Practice
Az N.I.C.S. termékek gyártását biztosító üzem 2022-ben már a 10. alkalommal kapta meg a GMP (Good Manufacturing Practice), azaz a „jó gyártási gyakorlat” szerinti minősítést.

Dun and Bradstreet cégminősítő
A Natural Immune Control System Zrt. 2022-ben már az 5. alkalommal érte el az AA (dupla A) minősítést, elnyerve ezáltal ennek a tanúsítványnak a gold, vagyis arany fokozatát.