Q1 + Q10

Q1 + Q10

11 összetevő: Q1 + Q10 + Omega 3 + 6 féle probiotikum + Inulin

OGYÉI szám: 20528/2018
Gyártó: N.I.C.S. Zrt

71 300 HUF

195 Ft/kapszula

Egy évre elegendő kiszerelés (365 darab kapszula)
A szállítás GLS futárszolgálattal történik 1 termék esetén 1.500 forint, 2 terméktől ingyenes.

Mások ezeket vásárolták még:

Q1 és Q10

A Q10-et az emberi test képes előállítani, a valódi vitaminokkal ellentétben, azonban az életkor előrehaladtával csökken a Q10 termelése a szervezetben.

Az Q10 egy természetes anyag, mely megtalálható a testünk minden szövetében, szoros kapcsolatban áll a sejtek energiatermelő folyamataival, melyek a tápanyagokból történő energiatermelést szabályozzák. Az energiatermelés folyamatát az Q1 koenzim tovább fokozza, mivel segíti az Q10-et az energiatermelés aktiválásában. Ezért javasolt az Q10 és az Q1 koenzim együttes szedése.

B-vitaminok

A B-vitaminok olyan vízben oldódó vitaminok, amelyek valójában egy egész vitaminkomplexet jelentenek (B2, B6, B7, B9, B12). A B-vitaminok nem csak a vízben oldódásuk miatt tartoznak össze, hanem azért is, mert számos szövetfajtában fontos feladatokat látnak el, szorosan együttműködnek egymással.

B1-vitamin

A B1-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a pszichológiai funkciók fenntartásához. Emellett részt vesz az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban és hozzájárul a szív megfelelő működéséhez.

Ecoflax Omega-3 45% linolénsav

Az Omega-3 zsírsavak régóta jelen vannak az emberi táplálkozásban, de csak az elmúlt évtizedekben ismerték fel szervezetünkben betöltött szerepüket. Az Omega-3 egyike a két legfontosabb esszenciális zsírsavnak, amelyeket a szervezetünk nem tud előállítani, ezért a táplálékból kell beszereznünk.

A One Year Product termék kiemelkedően magas csíraszámban hatféle élőflórát tartalmaz, valamint Inulint, amely növeli a hatékonyságot.

Inulin és élőflóra

Az élőflóra egy olyan hasznos mikroorganizmusokból álló csoport, melyek képesek túlélni a tápcsatorna savas környezetet és hozzájárulnak a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartásához. A termékek kiemelkedő csíraszámban tartalmaznak élőflórát, amelyek szaporodását az Inulin segíti elő.

A probiotikum, más néven élőflóra, egy görög eredetű kifejezés, azt jelenti: az életért. R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelős organizmusok és anyagok meghatározására. A probiotikumok emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsavnak, az epének, a nyálnak, a hasnyálmirigynek és a bélnedveknek. Az élelmiszerek szavatossági ideje és a technológiai folyamatok során is megőrzik ellenálló képességüket. Emellett a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, antimikrobiális hatást gyakorolni a potenciális kórokozók ellen, ezáltal csökkenti a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártyán. A probiotikumok legnagyobb része tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok, a legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége Lactobacillus, kisebb része pedig a Streptococcus.

Azokat a természetes tápanyagokat nevezzük prebiotikumoknak, amelyek kizárólagosan a probiotikumok táplálékai, így segítik azok szaporodását és elterjedését. Az emésztőenzimek nem bontják le őket a szájban és a gyomor-bélcsatornában, ezért érintetlenül eljutnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de oldhatók vízben, ezért ezek a legkiemelkedőbbek a diétás rostok között. Mivel a vastagbélben kevés a felszívódó táplálék, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget teremtenek a humánbarát bélbaktériumok szaporodására.

Természetes formájukban sok élelmiszerben megtalálhatóak, például csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes kiőrlésű gabonafélék, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok nagy része.

Az Inulin a prebiotikumok egyik típusa, ami szintén diétás rost, feladata a probiotikumok szaporodásának fokozása, túlsúlyba kerülése.

A prebiotikumok fontos szerepet játszanak az emésztésben és a bélflóra egyensúlyának fenntartásában. Az emberi szervezet legnagyobb felszínű szervrendszere a bélrendszerünk, ami mintegy 7-9 méter hosszúságú. Ezáltal a külvilággal is kapcsolatban áll, így különösen fontos, hogy védjük a kórokozók és toxikus anyagok támadásaitól. A bélrendszerünkben hozzávetőleg 200-400 baktériumtörzs található normál körülmények között. Az anyaméhben a jótékony baktériumok 95-98%-os túlsúlyban vannak. Az egészséges bélflóra védelmet nyújt a különböző kórokozókkal szemben, biztosítja a bélnyálkahártya integritását és elősegíti az élelmiszerekben található tápanyagok felszívódását. A baktériumok számos fontos vitamin előállításáért is felelősek. Ha az emésztőrendszer védekező mechanizmusai gyengülnek, az zavart okozhat a felszívódási folyamatokban és egyéb problémákhoz vezethet. Ahhoz, hogy a probiotikumok hatékonyak legyenek, nagy számban kell jelen lenniük a bélrendszerünkben, ez a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

A c.f.u. rövidítés azt jelenti, hogy „kolónia-képző egység milliliterenként”, ami az életképes mikroorganizmusok számát jelzi (csíraszám). A baktériumok mennyiségét általában ilyen egységben adják meg a készítményekben. A megfelelő dózisnak legalább 109 c.f.u.-t kell tartalmaznia. Az Inulin mennyiségét mg-ban határozzák meg.

Milyen jellemzői vannak a hatékony élőflórás készítménynek?

  • A prebiotikumok, mint az Inulin vagy frukto-oligoszacharidák elősegítik a probiotikumok szaporodását, ezért érdemes olyan készítményt választani, amely tartalmaz ilyen hatóanyagot.
  • Ellenállnak a gyomorsav, az epe és az emésztőenzimek hatásainak, így élve jutnak el a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Fontos kritérium, hogy a baktériumok megőrizzék életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
  • Legalább 5-6 baktériumtörzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kell pótolni.
  • Megőrzik ellenálló képességüket a szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során.
  • Szakemberek javaslata szerint minimum 108 vagy 109 telepképző egységet tartalmaznak.

Érték és Minőség Nagydíj
Az Érték és Minőség Nagydíj elismeri az áruk, szolgáltatások és gazdasági szervezetek minőség iránti elkötelezettségét, és az egyetemlegesen kiváló minőségű termékek előállításának fontosságát.

Good Manufacturing Practice
Az N.I.C.S. termékek gyártását biztosító üzem 2022-ben már a 10. alkalommal kapta meg a GMP (Good Manufacturing Practice), azaz a „jó gyártási gyakorlat” szerinti minősítést.

Dun and Bradstreet cégminősítő
A Natural Immune Control System Zrt. 2022-ben már az 5. alkalommal érte el az AA (dupla A) minősítést, elnyerve ezáltal ennek a tanúsítványnak a gold, vagyis arany fokozatát.