Cocoa Blend Diet Shake
21 összetevő: Glukomannan + Kollagén + Fehérje + Vitaminok + 5 féle probiotikum + Inulin
Gyártó: N.I.C.S. Zrt
28 100 HUF
1.405 Ft/adag
Number One Shake termék | 100% természetes összetevő
A szállítás GLS futárszolgálattal történik 1 termék esetén 1.500 forint, 2 terméktől ingyenes.
Mások ezeket vásárolták még:
Érték és Minőség Nagydíj
Az Érték és Minőség Nagydíj elismeri az áruk, szolgáltatások és gazdasági szervezetek minőség iránti elkötelezettségét, és az egyetemlegesen kiváló minőségű termékek előállításának fontosságát.
Good Manufacturing Practice
Az N.I.C.S. termékek gyártását biztosító üzem 2022-ben már a 10. alkalommal kapta meg a GMP (Good Manufacturing Practice), azaz a „jó gyártási gyakorlat” szerinti minősítést.
Dun and Bradstreet cégminősítő
A Natural Immune Control System Zrt. 2022-ben már az 5. alkalommal érte el az AA (dupla A) minősítést, elnyerve ezáltal ennek a tanúsítványnak a gold, vagyis arany fokozatát.
Cocoa Blend Diet Shake — kiemelkedően magas csíraszámban ötféle élőflórát tartalmaz, valamint inulint, amely növeli a hatékonyságot.
Fehérje – WPC 80%
A whey protein vagy tejsavó fehérje a legmagasabb minőségű fehérjék egyike. Profi sportolók használják az izmok növelésére és karbantartására. Árban és minőségben sem hasonlítható össze a tejporral vagy a szójafehérjével.
Inulin
Az Inulin egy prebiotikum, ami egy természetes tápanyag, elősegíti a probiotikumok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. Az emésztőenzimek nem bontják le az inulinokat a szájüregben és a gyomor-bélcsatornában, így azok érintetlenül jutnak el a vastagbélbe. Az inulinok diétás rostok, amelyek vízben oldhatóak, ezért a diétás rostok közül a legjobbak. Az inulinok élelmi rost funkciója mellett igazi értékük az, hogy kizárólagos táplálékai a probiotikumoknak. Mivel a vastagbélben kevés az emészthető táplálék, az elfogyasztott inulinok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására. Az inulin természetes formában megtalálható számos élelmiszerben, mint például a csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.
Természetben előfordulva a glükomannán
A glükomannán egy természetes rost, mely az ördögnyelv nevű növény gyökérgumójából nyerhető ki. Az ördögnyelv Ázsia keleti részén, a trópusi éghajlatot kedvelő területeken őshonos. A gumó akár 23-25 centiméter átmérőjű is lehet, a növényt föld alatt rejtőzködve lehet megtalálni. A glükomannánt már a VI. századtól alkalmazták a Távol-Keleten, mivel pozitív, jótékony hatásai ismertek. Az ördögnyelv gumója tartalmaz olyan ásványi anyagokat, mint a kalcium, vas, cink, magnézium és kálium. A glükomannán beceneve a „KILL KILO”, mivel saját magának a háromszázszorosát is képes felszívni a vízből, így hozzájárulhat a testtömeg-csökkenéshez a csökkentett energiatartalmú étrend keretein belül. Az ördögnyelvet a Japán konyhakultúra is használja. A gumót felaprítják, kiszárítják, megőrlik, és konjak lisztet állítanak elő. Ebből készítik a shirataki tésztát, amely nagy népszerűségre tett szert a keleti piacon.
Kókuszvirág cukor és gyümölcscukor
A kellemes édes íz a kókuszvirág nektárából és gyümölcskivonatokból származik. Ennek köszönhető a harmonikus, telt íz, amely jellemző a termékre. Az édesítésnél fontos szempont, hogy a kalóriatartalom alacsony legyen, így finomított cukrot a termék nem tartalmaz, valamint egy adag energiatartalma összesen 112 KCal.
Holland kakaópor
A kókuszvirág cukor és gyümölcscukor íze mellett a sovány kakaópor tökéletes csokoládé ízt kölcsönöz a terméknek. Az ízek harmonikus összhangja miatt nincs szükség mesterséges aromákra és ízfokozókra.
A-, B2-, B6-, B7-, B9-, B12-, D-, E-, K2-vitamin
Egy tasakban található 500 NE D-vitamin, ami meghaladja a napi ajánlott bevitelt 250%-kal. Az A-, B2-, B6-, B7-, B9-, B12-, E- és K2-vitaminok mennyisége a felnőttek napi ajánlott bevitelének 50%-át biztosítják. Két tasak fogyasztásával a felsorolt vitaminok napi ajánlott bevitelének 100%-át fedezhetjük.
Kollagén
A kollagén természetes fehérje, amely az emberi testben nagyjából 30% -át teszi ki a fehérjetömegnek. Főleg kötő- és támasztószövetekben található, de kulcsfontosságú építőanyaga a csontoknak, porcoknak, inaknak, szalagoknak és a bőrnek is. A bőrfehérjék 70% -a átlagosan kollagénből áll. Az emberi test képes előállítani ezt a fehérjét aminosavakból, de idővel a termelése csökken. Az állati eredetű élelmiszerek, különösen a szárnyasok és a halak a természetes kollagén források, de megtalálható ez az anyag a gombákban is. Fontos, hogy a kollagén felépítésében részt vevő növényi fehérjéket is fogyasszunk, például zöldségeket, magvakat és hüvelyeseket. Érdekes tény, hogy már az ókori Kínában is felismerték a kollagén jótékony hatásait és gyógyították az ízületi kopás okozta fájdalmakat marhacsontból készült erőlevesekkel. Az orvosi kutatások azt mutatják, hogy az inak szakítószilárdságát a kollagén-rostok mennyisége határozza meg.
A Number One Shake Product termék kiemelkedően magas csíraszámban ötféle élőflórát tartalmaz, valamint Inulint, amely növeli a hatékonyságot.
Inulin és élőflóra
Az élőflóra egy olyan hasznos mikroorganizmusokból álló csoport, melyek képesek túlélni a tápcsatorna savas környezetet és hozzájárulnak a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartásához. A termékek kiemelkedő csíraszámban tartalmaznak élőflórát, amelyek szaporodását az Inulin segíti elő.
A probiotikum, más néven élőflóra, egy görög eredetű kifejezés, azt jelenti: az életért. R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelős organizmusok és anyagok meghatározására. A probiotikumok emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsavnak, az epének, a nyálnak, a hasnyálmirigynek és a bélnedveknek. Az élelmiszerek szavatossági ideje és a technológiai folyamatok során is megőrzik ellenálló képességüket. Emellett a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, antimikrobiális hatást gyakorolni a potenciális kórokozók ellen, ezáltal csökkenti a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártyán. A probiotikumok legnagyobb része tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok, a legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége Lactobacillus, kisebb része pedig a Streptococcus.
Azokat a természetes tápanyagokat nevezzük prebiotikumoknak, amelyek kizárólagosan a probiotikumok táplálékai, így segítik azok szaporodását és elterjedését. Az emésztőenzimek nem bontják le őket a szájban és a gyomor-bélcsatornában, ezért érintetlenül eljutnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de oldhatók vízben, ezért ezek a legkiemelkedőbbek a diétás rostok között. Mivel a vastagbélben kevés a felszívódó táplálék, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget teremtenek a humánbarát bélbaktériumok szaporodására.
Természetes formájukban sok élelmiszerben megtalálhatóak, például csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes kiőrlésű gabonafélék, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok nagy része.
Az Inulin a prebiotikumok egyik típusa, ami szintén diétás rost, feladata a probiotikumok szaporodásának fokozása, túlsúlyba kerülése.
A prebiotikumok fontos szerepet játszanak az emésztésben és a bélflóra egyensúlyának fenntartásában. Az emberi szervezet legnagyobb felszínű szervrendszere a bélrendszerünk, ami mintegy 7-9 méter hosszúságú. Ezáltal a külvilággal is kapcsolatban áll, így különösen fontos, hogy védjük a kórokozók és toxikus anyagok támadásaitól. A bélrendszerünkben hozzávetőleg 200-400 baktériumtörzs található normál körülmények között. Az anyaméhben a jótékony baktériumok 95-98%-os túlsúlyban vannak. Az egészséges bélflóra védelmet nyújt a különböző kórokozókkal szemben, biztosítja a bélnyálkahártya integritását és elősegíti az élelmiszerekben található tápanyagok felszívódását. A baktériumok számos fontos vitamin előállításáért is felelősek. Ha az emésztőrendszer védekező mechanizmusai gyengülnek, az zavart okozhat a felszívódási folyamatokban és egyéb problémákhoz vezethet. Ahhoz, hogy a probiotikumok hatékonyak legyenek, nagy számban kell jelen lenniük a bélrendszerünkben, ez a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.
A c.f.u. rövidítés azt jelenti, hogy „kolónia-képző egység milliliterenként”, ami az életképes mikroorganizmusok számát jelzi (csíraszám). A baktériumok mennyiségét általában ilyen egységben adják meg a készítményekben. A megfelelő dózisnak legalább 109 c.f.u.-t kell tartalmaznia. Az Inulin mennyiségét mg-ban határozzák meg.
Milyen jellemzői vannak a hatékony élőflórás készítménynek?
- A prebiotikumok, mint az Inulin vagy frukto-oligoszacharidák elősegítik a probiotikumok szaporodását, ezért érdemes olyan készítményt választani, amely tartalmaz ilyen hatóanyagot.
- Ellenállnak a gyomorsav, az epe és az emésztőenzimek hatásainak, így élve jutnak el a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Fontos kritérium, hogy a baktériumok megőrizzék életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
- Legalább 5-6 baktériumtörzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kell pótolni.
- Megőrzik ellenálló képességüket a szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során.
- Szakemberek javaslata szerint minimum 108vagy 109 telepképző egységet tartalmaznak.