Lutein

Lutein

15 összetevő: Lutein + Zeaxanthin + 6 féle probiotikum + Inulin

OGYÉI szám: 17776/2016
Gyártó: N.I.C.S. Zrt

63 800 HUF

175 Ft/kapszula

Egy évre elegendő kiszerelés (365 darab kapszula)
A szállítás GLS futárszolgálattal történik 1 termék esetén 1.500 forint, 2 terméktől ingyenes.

Mások ezeket vásárolták még:

Lutein
A lutein a béta-karotinhoz hasonlóan, a karotinoid típusú antioxidánsok egy csoportjába tartozik, zsírban oldódó vegyület. A sötétzöld leveles zöldségek, káposzta, brokkoli, körömvirág szirma, tojássárgája, fekete áfonya és mangó jelentik a legfontosabb természetes forrásait.

Zeaxantin
A lutein és a zeaxantin a retinában található sárgafolt alapvető alkotóelemei, amelyeket a szervezetünk nem tud előállítani, ezért csak megfelelő táplálkozással juttathatunk be a szervezetünkbe. A zeaxantin természetes forrásai közé tartozik a kukorica, a citrusfélék, a pritamin paprika, a paradicsom és a sütőtök.

Cink
Ez a rideg, fémes elem szobahőmérsékleten kékes színű, Zinknek, vagy magyarul horganynak nevezik. Az ókorban már ismerték ötvözetek formájában, de előállítani csak 1300 körül tudták. Az emberi szervezetben 2-3 gramm cink található, főleg a haj, a szem és a férfi nemi szervek tartalmazzák, de megtalálható a májban, a vesékben, az izmokban és a bőrben is. A legfőbb természetes forrásai a tojás, hüvelyesek, máj, tenger gyümölcsei, rák, tökmag, gabonacsíra és olajos magvak.

A cink fontos szerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében, a makrotápanyagok, a zsírsavak és az A-vitamin anyagcseréjében, valamint a sav-bázis egyensúly fenntartásában. Segíti a normál csontozatot, látást, hajat, körmöt és bőrt, támogatja az immunrendszer működését, véd a sejtek oxidatív stresszével szemben, hozzájárul a normál szellemi működéshez, DNS-szintézishez és a vér tesztoszteron szintjének fenntartásához. Szerepet játszik a sejtosztódásban, normál fehérjeszintézisben, a termékenység és szaporodás fenntartásában.

Szelén
A szelén nevét a görög mitológiából származó Hold istennőről, Szelénéről kapta. Az 1800-as évek végére bizonyították be, hogy a szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelem, mivel tartalmaz egy glutation-peroxidáz nevű enzimet, amely megvédi a testünket a bekerülő mérgek ellen. Az emberi testben csupán 10-15 mg szelén található. A szelén fő természetes forrásai a paradió, tonhal, napraforgómag, rizs, vörös húsok, szárnyasok, teljes kiőrlésű lisztből készült pékáruk és kesudió.

Az E-vitaminnal együttműködve hozzájárulnak a sejtek oxidatív stressz elleni védelméhez. Emellett segítenek fenntartani a köröm és a haj egészséges állapotát, valamint támogatják a pajzsmirigy és az immunrendszer megfelelő működését.

E-vitamin
Az E-vitamin egy zsíroldékony vegyület, amely raktározódik a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben. Az E-vitamin felfedezése és izolálása az 1900-as évek 20-30-as éveiben történt a növényi olajok kutatása során. Az ember számára létfontosságú anyagként csak a 70-es években ismerték fel. Az E-vitamin, ellentétben más zsíroldékony vitaminokkal, csak rövid ideig marad a szervezetben, ahogy a B-vitaminok és a C-vitaminok is. Az E-vitamin főbb természetes forrásai a búzacsíra, a szójabab, a növényi olajok, a brokkoli, a kelbimbó, a spenót, a teljes gabonamagvak és a tojás. Az E-vitamin fontos szerepet játszik a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében.

Fekete áfonya kivonata 25% antocianin
A fekete áfonya kivonat antocianinokban gazdag, jelentős mennyiségű antioxidánst tartalmaz. A bogyós gyümölcsök intenzív sötét vöröses-kékes színe az antocianin molekuláknak köszönhető, amelyek a pH-értéktől függően változtatják a színüket, a piros színtől a kékig.

A fekete áfonya kivonata gazdag antocianinokban, amelyek jelentős antioxidáns hatásúak. A bogyós gyümölcsök sötét vöröses-kékes színét az antocianin molekuláknak köszönhetik, amelyek pH-értéktől függően változtatják színskálájukat, a pirosaktól a kékekig.

Réz
A réz az egyik legelterjedtebb és régóta használt fém, melynek jelenléte elengedhetetlen számos élettani folyamathoz a szervezetünkben. A paradicsomos szardínia, napraforgómag, rák, homár, földimogyoró, osztriga, aszalt szilva jelentik a réz legfőbb természetes forrásait. A réz fontos szerepet játszik a szervezetben, hozzájárul az energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, az idegrendszer működéséhez, a haj és bőr pigmentációjához, valamint az immunrendszer megfelelő működéséhez.

A-vitamin

Az A-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amelynek felszívódásához szükség van zsírokra és ásványi anyagokra az emésztőrendszerben. Két formában fordul elő, az A-elővitamin és az A-provitamin (karotin). A tej, tojás, sárgarépa, sárgadinnye, sárgabarack, sütőtök, spenót és az állati belsőségek (máj, vese, szív) jelentik a legfőbb természetes forrásait.

Az A-vitamin fontos szerepet játszik a nyálkahártyák és a bőr egészséges állapotának fenntartásában. Részt vesz a normál vasanyagcserében, elősegíti a sejtek differenciálódását, hozzájárul a normál látáshoz és az immunrendszer megfelelő működéséhez.

A One Year Product termék kiemelkedően magas csíraszámban hatféle élőflórát tartalmaz, valamint Inulint, amely növeli a hatékonyságot.

Inulin és élőflóra

Az élőflóra egy olyan hasznos mikroorganizmusokból álló csoport, melyek képesek túlélni a tápcsatorna savas környezetet és hozzájárulnak a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartásához. A termékek kiemelkedő csíraszámban tartalmaznak élőflórát, amelyek szaporodását az Inulin segíti elő.

A probiotikum, más néven élőflóra, egy görög eredetű kifejezés, azt jelenti: az életért. R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelős organizmusok és anyagok meghatározására. A probiotikumok emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsavnak, az epének, a nyálnak, a hasnyálmirigynek és a bélnedveknek. Az élelmiszerek szavatossági ideje és a technológiai folyamatok során is megőrzik ellenálló képességüket. Emellett a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, antimikrobiális hatást gyakorolni a potenciális kórokozók ellen, ezáltal csökkenti a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártyán. A probiotikumok legnagyobb része tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok, a legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége Lactobacillus, kisebb része pedig a Streptococcus.

Azokat a természetes tápanyagokat nevezzük prebiotikumoknak, amelyek kizárólagosan a probiotikumok táplálékai, így segítik azok szaporodását és elterjedését. Az emésztőenzimek nem bontják le őket a szájban és a gyomor-bélcsatornában, ezért érintetlenül eljutnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de oldhatók vízben, ezért ezek a legkiemelkedőbbek a diétás rostok között. Mivel a vastagbélben kevés a felszívódó táplálék, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget teremtenek a humánbarát bélbaktériumok szaporodására.

Természetes formájukban sok élelmiszerben megtalálhatóak, például csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes kiőrlésű gabonafélék, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok nagy része.

Az Inulin a prebiotikumok egyik típusa, ami szintén diétás rost, feladata a probiotikumok szaporodásának fokozása, túlsúlyba kerülése.

A prebiotikumok fontos szerepet játszanak az emésztésben és a bélflóra egyensúlyának fenntartásában. Az emberi szervezet legnagyobb felszínű szervrendszere a bélrendszerünk, ami mintegy 7-9 méter hosszúságú. Ezáltal a külvilággal is kapcsolatban áll, így különösen fontos, hogy védjük a kórokozók és toxikus anyagok támadásaitól. A bélrendszerünkben hozzávetőleg 200-400 baktériumtörzs található normál körülmények között. Az anyaméhben a jótékony baktériumok 95-98%-os túlsúlyban vannak. Az egészséges bélflóra védelmet nyújt a különböző kórokozókkal szemben, biztosítja a bélnyálkahártya integritását és elősegíti az élelmiszerekben található tápanyagok felszívódását. A baktériumok számos fontos vitamin előállításáért is felelősek. Ha az emésztőrendszer védekező mechanizmusai gyengülnek, az zavart okozhat a felszívódási folyamatokban és egyéb problémákhoz vezethet. Ahhoz, hogy a probiotikumok hatékonyak legyenek, nagy számban kell jelen lenniük a bélrendszerünkben, ez a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

A c.f.u. rövidítés azt jelenti, hogy „kolónia-képző egység milliliterenként”, ami az életképes mikroorganizmusok számát jelzi (csíraszám). A baktériumok mennyiségét általában ilyen egységben adják meg a készítményekben. A megfelelő dózisnak legalább 109 c.f.u.-t kell tartalmaznia. Az Inulin mennyiségét mg-ban határozzák meg.

Milyen jellemzői vannak a hatékony élőflórás készítménynek?

  • A prebiotikumok, mint az Inulin vagy frukto-oligoszacharidák elősegítik a probiotikumok szaporodását, ezért érdemes olyan készítményt választani, amely tartalmaz ilyen hatóanyagot.
  • Ellenállnak a gyomorsav, az epe és az emésztőenzimek hatásainak, így élve jutnak el a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Fontos kritérium, hogy a baktériumok megőrizzék életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
  • Legalább 5-6 baktériumtörzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kell pótolni.
  • Megőrzik ellenálló képességüket a szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során.
  • Szakemberek javaslata szerint minimum 108 vagy 109 telepképző egységet tartalmaznak.

Érték és Minőség Nagydíj
Az Érték és Minőség Nagydíj elismeri az áruk, szolgáltatások és gazdasági szervezetek minőség iránti elkötelezettségét, és az egyetemlegesen kiváló minőségű termékek előállításának fontosságát.

Good Manufacturing Practice
Az N.I.C.S. termékek gyártását biztosító üzem 2022-ben már a 10. alkalommal kapta meg a GMP (Good Manufacturing Practice), azaz a „jó gyártási gyakorlat” szerinti minősítést.

Dun and Bradstreet cégminősítő
A Natural Immune Control System Zrt. 2022-ben már az 5. alkalommal érte el az AA (dupla A) minősítést, elnyerve ezáltal ennek a tanúsítványnak a gold, vagyis arany fokozatát.