Magnézium
9 összetevő: Magnézium, szájban oldódó ízesített granulátum + B6 vitamin + 6 féle probiotikum + Inulin
OGYÉI szám: 17084/2015
Gyártó: N.I.C.S. Zrt
49 300 HUF
135 Ft/tasak
Egy évre elegendő kiszerelés (365 darab granulátum)
A szállítás GLS futárszolgálattal történik 1 termék esetén 1.500 forint, 2 terméktől ingyenes.
Mások ezeket vásárolták még:
Szájban oldódó ízesített granulátum
Az innováció célja a termékek fogyasztóbarát kiszerelése. Egy dobozban 365 tasak található, amelyek mindegyike egy adagot tartalmaz. A tasakokat hermetikusan, páramentesen vannak csomagolva, így könnyel elfér táskában, utazás során, vagy akár zsebben is. Ez egy higiénikus, helytakarékos megoldás, amely védi a terméket a káros külső hatásoktól. A tasakokban található cseresznyés ízű granulátum fedezi a napi szükséges vitamin és ásványi anyag mennyiségét. A port közvetlenül a tasakból lehet a szájba önteni és elfogyasztani.
Magnézium
A magnézium elemi állapotban nem fordul elő a természetben, de vegyületei széles körben elterjedtek. Az emberi és az állati szervezetekben általában 2,4-3 mg% magnézium van jelen a vérplazmában. Egy felnőtt emberi test általában 25-30 gramm magnéziumot tartalmaz, amelynek fele a csontokban található, kalcium-magnézium-foszfát formában, a másik fele pedig különböző szervekben fordul elő, mint például a máj vagy az izmok. A magnézium hasonlóan fontos a kalciumhoz az ingerlékenység szabályozásában. A magnéziumkészítményeket nem szabad étkezés után bevenni, mert akkor a gyomorsav semlegesíti azokat.
Természetes magnéziumforrások: fekete füge, citrom, grapefruit, mandula, magvak, alma és sötétzöld zöldségek.
A magnézium segít csökkenteni a fáradtságot és kimerültséget, támogatja az idegrendszer megfelelő működését, valamint fenntartja a normál pszichológiai funkciókat. Emellett részt vesz az energiatermelő anyagcserében és segít a csontozatunk egészséges állapotának fenntartásában. A magnézium hozzájárul a fogak és az izmok normál működéséhez, valamint fontos szerepet játszik az elektrolit-egyensúly fenntartásában. Emellett szükséges a sejtosztódás és a fehérjeszintézis folyamatában is.
B6-vitamin
A B6-vitamin, amely más néven piridoxin, egy vegyületcsoport, amelynek tagjai rokon szerkezetűek és együtt hatnak. Öt egymástól független laboratóriumban izolálták az 1930-as évek végén. A vitamin vízoldékony, amelyet szervezetünk az anyagcsere során nem tárol, így az emésztés után 8 órán belül kiürül.
A B6-vitamin főbb természetes forrásai közé tartozik a búzakorpa, búzacsíra, sörélesztő, mák, káposzta, tej, tojás és marhahús.
A B6-vitamin számos fontos szerepet tölt be a szervezetünkben, többek között hozzájárul a normál pszichológiai funkciók fenntartásához, az idegrendszer működéséhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Emellett részt vesz az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a fehérje- és glikogén-anyagcserében, a cisztein-anyagcserében, hozzájárul az immunrendszer hatékony működéséhez, a hormonális aktivitás szabályozásához, a vörösvérsejt-képződéshez és a homocisztein-anyagcseréhez.
A One Year Product termék kiemelkedően magas csíraszámban hatféle élőflórát tartalmaz, valamint Inulint, amely növeli a hatékonyságot.
Inulin és élőflóra
Az élőflóra egy olyan hasznos mikroorganizmusokból álló csoport, melyek képesek túlélni a tápcsatorna savas környezetet és hozzájárulnak a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartásához. A termékek kiemelkedő csíraszámban tartalmaznak élőflórát, amelyek szaporodását az Inulin segíti elő.
A probiotikum, más néven élőflóra, egy görög eredetű kifejezés, azt jelenti: az életért. R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelős organizmusok és anyagok meghatározására. A probiotikumok emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsavnak, az epének, a nyálnak, a hasnyálmirigynek és a bélnedveknek. Az élelmiszerek szavatossági ideje és a technológiai folyamatok során is megőrzik ellenálló képességüket. Emellett a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, antimikrobiális hatást gyakorolni a potenciális kórokozók ellen, ezáltal csökkenti a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártyán. A probiotikumok legnagyobb része tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok, a legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége Lactobacillus, kisebb része pedig a Streptococcus.
Azokat a természetes tápanyagokat nevezzük prebiotikumoknak, amelyek kizárólagosan a probiotikumok táplálékai, így segítik azok szaporodását és elterjedését. Az emésztőenzimek nem bontják le őket a szájban és a gyomor-bélcsatornában, ezért érintetlenül eljutnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de oldhatók vízben, ezért ezek a legkiemelkedőbbek a diétás rostok között. Mivel a vastagbélben kevés a felszívódó táplálék, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget teremtenek a humánbarát bélbaktériumok szaporodására.
Természetes formájukban sok élelmiszerben megtalálhatóak, például csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes kiőrlésű gabonafélék, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok nagy része.
Az Inulin a prebiotikumok egyik típusa, ami szintén diétás rost, feladata a probiotikumok szaporodásának fokozása, túlsúlyba kerülése.
A prebiotikumok fontos szerepet játszanak az emésztésben és a bélflóra egyensúlyának fenntartásában. Az emberi szervezet legnagyobb felszínű szervrendszere a bélrendszerünk, ami mintegy 7-9 méter hosszúságú. Ezáltal a külvilággal is kapcsolatban áll, így különösen fontos, hogy védjük a kórokozók és toxikus anyagok támadásaitól. A bélrendszerünkben hozzávetőleg 200-400 baktériumtörzs található normál körülmények között. Az anyaméhben a jótékony baktériumok 95-98%-os túlsúlyban vannak. Az egészséges bélflóra védelmet nyújt a különböző kórokozókkal szemben, biztosítja a bélnyálkahártya integritását és elősegíti az élelmiszerekben található tápanyagok felszívódását. A baktériumok számos fontos vitamin előállításáért is felelősek. Ha az emésztőrendszer védekező mechanizmusai gyengülnek, az zavart okozhat a felszívódási folyamatokban és egyéb problémákhoz vezethet. Ahhoz, hogy a probiotikumok hatékonyak legyenek, nagy számban kell jelen lenniük a bélrendszerünkben, ez a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.
A c.f.u. rövidítés azt jelenti, hogy „kolónia-képző egység milliliterenként”, ami az életképes mikroorganizmusok számát jelzi (csíraszám). A baktériumok mennyiségét általában ilyen egységben adják meg a készítményekben. A megfelelő dózisnak legalább 109 c.f.u.-t kell tartalmaznia. Az Inulin mennyiségét mg-ban határozzák meg.
Milyen jellemzői vannak a hatékony élőflórás készítménynek?
- A prebiotikumok, mint az Inulin vagy frukto-oligoszacharidák elősegítik a probiotikumok szaporodását, ezért érdemes olyan készítményt választani, amely tartalmaz ilyen hatóanyagot.
- Ellenállnak a gyomorsav, az epe és az emésztőenzimek hatásainak, így élve jutnak el a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Fontos kritérium, hogy a baktériumok megőrizzék életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
- Legalább 5-6 baktériumtörzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kell pótolni.
- Megőrzik ellenálló képességüket a szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során.
- Szakemberek javaslata szerint minimum 108 vagy 109 telepképző egységet tartalmaznak.
Érték és Minőség Nagydíj
Az Érték és Minőség Nagydíj elismeri az áruk, szolgáltatások és gazdasági szervezetek minőség iránti elkötelezettségét, és az egyetemlegesen kiváló minőségű termékek előállításának fontosságát.
Good Manufacturing Practice
Az N.I.C.S. termékek gyártását biztosító üzem 2022-ben már a 10. alkalommal kapta meg a GMP (Good Manufacturing Practice), azaz a „jó gyártási gyakorlat” szerinti minősítést.
Dun and Bradstreet cégminősítő
A Natural Immune Control System Zrt. 2022-ben már az 5. alkalommal érte el az AA (dupla A) minősítést, elnyerve ezáltal ennek a tanúsítványnak a gold, vagyis arany fokozatát.